Archief

Voor een doorzoekbaar overzicht van alle muzikanten die bij Taste of Jazz hebben opgetreden, kunt u op onze index kijken.

Datum/Tijd Evenement
15/09/2019
15:00 - 17:15
Ramon Valle Trio

De internationaal vermaarde Cubaans-Nederlandse pianist Ramon Valle speelde onder andere met Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes. 

31/05/2019
21:00 - 22:30
Taste of Jazz & Wine

Omdat het vorig jaar zo’n succes was, organiseren we ook dit jaar weer een editie van Taste of Jazz & Wine in het Wijnhuis Deventer aan de holterweg.

Deze keer zal voor u optreden de formatie JAZZ MOODS featuring Yvonne Mandigers.

Jazz Moods speelt repertoire geïnspireerd door de muziek van Chet Baker en Miles Davis. Zangeres Yvonne Mandigers is speciale gast.

Bezetting

  • Yvonne Mandigers
  • Arjan Stam – trompet/bugel
  • Pieter van Santen – piano
  • Uli Wentzlaff-Eggebert- contrabas

Zanger en trompettist Herman Nijkamp was in 2018 te gast bij Taste & Wine.

17/05/2019
21:00 - 23:00
Ack van Rooyen / Ruud Breuls / Jan Wessels

Dit wordt wel een heel bijzonder concert. Het neusje van de zalm op trompet en bugel gebied in Nederland samen op 1 podium.

Ack van Rooyen (1930) is de nestor van de Nederlandse jazz misschien wel de allerbeste bugelspeler ter wereld. Hij heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jazz samen met zijn broer Jerry van Rooyen. Als trompettist en bugelist heeft hij ongeveer met iedereen gespeeld. Hij maakte o.a. deel uit van de Skymasters, The Ramblers en Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass. In 2017 kreeg hij de Blijvend Applaus Prijs.

Meer informatie op jazzhelden.nl

Ruud Breuls speelde met o.a. de WDR big band, Metropole orkest, Jazz Orchestra of The Concertgebouw en is als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie op jazzhelden.nl

 

Jan Wessels is docent aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle. Hij speelde o.a. met het Metropole orkest, Dutch Jazz Orchestra, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Herman Brood en Fay Claassen “Tribute to Chet baker”.

Karel Boehlee (piano)

Erik Robaard (contrabas)

Joost Kesselaar (drums)

 

Bezetting

 • Ack van Rooyen – bugel
 • Ruud Breuls – trompet/bugel
 • Jan Wessels – trompet/bugel
 • Karel Boehlee – piano
 • Erik Robaard – contrabas
 • Joost Kesselaar – drums
21/04/2019
15:30 - 17:45
A Jazz Tribute to ABBA

Deze zondag brengt zangeres Judith Nijland met haar band een ode aan de tijdloze muziek van ABBA. Waterloo, Dancing Queen of I have dream. Bekend en soms zelfs wat te vaak gehoord. Maar Waterloo als jazzballad? Of Money, Money, Money in swing?

Jazz-zangeres Judith Nijland durfde het aan en deed samen met haar band een greep in het enorme repertoire van de Zweedse groep. De liedjes blijven overeind, maar jazz neemt het over.

Judith Nijland studeerde jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels vijf cd’s op haar naam staan. Haar stemgeluid wordt vaak met dat van Karen Carpenter vergeleken. Ze toerde de afgelopen jaren door heel Europa, Thailand, Australië, Indonesië en Japan. En samen met haar steengoede muzikanten maakt ze van ieder optreden iets unieks dat je niet wilt missen.

 

Bassist Pieter Althuis is in 2000 afgestudeerd aan het Artez conservatorium en heeft sindsdien in vele formaties gespeeld en onder andere gewerkt met Trijntje Oosterhuis, Denise Janna en Deborah J. Carter. Momenteel maakt hij deel uit van DejaVu, Pinar Donmez, Shebop en natuurlijk het Judith Nijland Trio.

 

Pianist Tico Pierhagen kent u nog van het verpletterende concert dat hij in februari gaf bij Taste of Jazz met zijn band. Wij zijn heel blij om hem zo snel weer te zien.

Bezetting

Judith Nijland- zang
Tico Pierhagen – piano
Pieter Althuis – contrabas
Arie den Boer – drums

24/03/2019
15:30 - 17:30
The Jazz Ambassadors

Deze speciale editie van Taste of Jazz wordt een ode aan de nieuwe generaties jazz muzikanten. Want waar zouden we zijn zonder deze nieuwe aanwas in de tijd dat zo veel grote muzikanten uit de gouden tijd ons zijn ontvallen?

In 1956 werd het ‘Jazz Ambassadors’ programma door de Amerikaanse overheid gelanceerd om via de grote jazzartiesten van die tijd het imago van Amerika wat op te halen. Artiesten die daar destijds aan mee deden waren onder andere Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Benny Goodman en Duke Ellington.

Wij brengen u een keur van jazzmuzikanten uit Amerika en Europa die nog aan het begin van hun carrière staan. Onder de naam ‘Jazz Ambassadors’ zullen afgevaardigden van conservatoria uit Amerika, Italië, Frankrijk en Nederland hun versie van de jazz brengen, en het belooft een feestje te worden.

Jongeren gratis in maart

Omdat de ‘Ambassadors’ met hun jeugdige energie ook onze jonge generaties willen aansteken met hun liefde voor muziek in het algemeen en jazz in het bijzonder, zijn de twee concerten op 17 en 24 maart gratis toegankelijk voor jongeren tot en met 21 jaar. Wij hopen op een grote opkomst vanuit deze leeftijdsgroep en doen ook een beroep op u als vaste bezoeker om jongeren uit uw omgeving mee te nemen naar dit concert.

Bezetting

 • Pierre Marie Lapprand (Fr) – tenor & soprano saxofoon
 • Anthony Pearlman (USA) – piano
 • Daniel Nagel (De) – contrabas
 • Yen Ting Lo (Taiwan) – zang
 • Jacopo Fagioli (It) – trompet
 • Jodie Michael (USA) – drums
 • Alex Johnson (USA) – tenor & soprano saxofoon

Frankrijk – Parijs
Pierre Marie Lapprand
Winnaar van de ’Jazz à Avignon springboard’, laureaat van de ’Keep an Eye International Jazz Award’ en onderdeel van de ‘Euroradio Jazz Orchestra 2018’, saxofonist Pierre Marie is altijd op zoek naar nieuwe geluiden binnen de Jazz, experimentele improvisatie, elektronische en traditionele muziek. Hij studeert aan het Conservatoire Nationale Superieur de Musique et Danse de Paris, speelt in projecten zoals ‘the Dedication Big Band’, ‘MaDam RamDam’ en heeft de kans gehad om les te krijgen van musici zoals Kurt Rosenwinkel, Mark Turner en Craig Taborn.

Amerika – New York
Anthony Pearlman
Pianist, componist en improvisator Anthony Pearlman (geboren in Los Angeles) woont op dit moment in New York waar hij aan ‘the New School for Jazz and Contemporary music’ studeert met een presidentiele beurs en in de lente van 2019 zal afstuderen. Hij heeft les gehad van musici zoals Reggi Workman en Andrew Cyrille en treed op in veel bekende jazz podia in New York, Los Angeles en overzee.

Amsterdam
Daniel Nagel
Bassist Daniel Nagel is geboren in 1996 in zuid Duitsland. Na zijn studie in Mannheim voor een jaar besloot hij om naar Amsterdam te gaan om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn projecten omvatten het co-leiderschap van de in Duitsland gegrondveste WELS en verschillende formaties in Amsterdam. Tours en concerten met deze groepen hebben hem naar verschillende landen binnen Europa gebracht zoals Frankrijk, Letland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk.

Taiwan
YenTing Lo
Geboren en getogen in Taiwan, YenTing Lo is een Jazz singer-songwriter en fluitiste studerend aan het Conservatorium van Amsterdam. YenTing is actief op verschillende podia binnen Nederland en Taiwan en heeft gespeeld op het Taipei Jazz Festival en was onderdeel van de JOC+CvA Big Band Academy met Fay Claassen. Met invloed van haar eerdere Bachelor in Industrieel Design is ze nu bezig met haar eerste album waar ze interactieve muziek en Game Design combineert.

Siena – Italië
Jacopo Fagioli
Trompettist Jacopo Fagioli, geboren in Toscane begon met het studeren van klassieke muziek in de lokale school. In zijn middelbare schooltijd groeide zijn interesse in Jazz en Improvisatie. Rond dezelfde tijd deed hij mee aan verschillende klassieke competities en ging hij naar summer Jazz workshops door heel Italië. Onder begeleiding van musici zoals Fulvio Sigurtà en Stedano Battaglia studeerde hij aan de Siena Jazz Association. Op dit moment is hij actief met verschillende eigen projecten en speelt hij op prestigieuze podia en festivals zoals ‘Siena Jazz Festival’ en ‘Jazz Alguer’.

Amerika – Boston
Jodie Michael
In Australië geboren drumster Jodie Michael studeert op dit moment aan ‘the Berklee Global Jazz Institute’ in Boston voor haar master. In 2013 ontving ze de ‘Jann Rutherford Memorial Award’ en wordt ze gefinancierd door private donateurs van ‘the Melboune Womens International Jazz festival’. Ze werd aanbevolen in ‘the Sydney Morning Herald’ in het magazine ‘The Next Big Things’. Haar carrière brengt haar op dit moment op plekken binnen Australië, maar ook New York en Boston.

Amerika – Long Beach
Alex Johnson
Geboren in Honolulu en opgegroeid in San Diego, verhuisde saxofonist Alex Johnson naar Long Beach om een zijn Bachelor te volgen aan ‘the Bob Cole Conservatory of Music at California State University’. Hij speelde in het door Downbeat bekroonde ‘Concert Jazz Orchestra’ en veroverde later een plekje in het ‘World Famous Disneyland Band’. Daar speelde hij tenor saxofoon, klarinet en piccolo. Op dit moment studeert hij voor zijn master aan de ‘Berklee Global Jazz Institute’ in Boston met een volledige beurs. Festivals zoals ‘the Western Stated Jazz Festival’ erkennen hem om zijn spel.

17/03/2019
15:30 - 17:30
Izaline Calister / Ed Verhoeff

In verband met ziekte van Nathalie Schaap zal Izaline Calister een vervangend optreden verzorgen.

Izaline Calister, Edison winnares 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 16 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendisiona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 – hits op. Haar studioalbums Soño di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele, Speransa en Kandela zijn wereldwijd uitgebracht.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.

Gitarist Ed Verhoeff is één van de leidende jazz gitaristen in Nederland. Hij begon zijn carrière in verschillende pop en bluesbands, maar werd op het conservatorium Utrecht gegrepen door de jazzmuziek. De grenzeloze uitdagingen die dit genre biedt heeft altijd zijn fascinatie en ontwikkelt zich tot de dag van vandaag. Momenteel speelt Ed veel in verschillende jazz- en world formaties. Het zijn persoonlijke benadering en zeer eigen geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt

Trombonist Ilja Reijngoudbehoeft eigenlijk geen verdere introductie. Na cum laude afstuderen op het conservatorium van Hilversum in 1996 haalde hij in Amerika als tweede Nederlander de graad ‘Master of Music’. Inmiddels wordt hij gezien als één van de leidende jazz trombonisten in Europa en door sommigen zelfs wereldwijd. Hij speelt in vele bekende formaties waaronder Nueva Manteca, The Dutch Jazz Orchestra, Gino Vannelli’s Dutch Beat Band, The Houdini’s, Cubop City Big Band, The Jasper van ‘t Hof Quartet, Lucas van Merwijk Music Machine

Het repertoire van dit bijzondere trio bestaat uit originals en bewerkingen. Het geeft Izaline daarbij de ruimte tot haar sterke interpretatie van een breed scala aan stijlen.

Bezetting

 • Izaline Calister – Zang
 • Ed Verhoeff – Gitaar
 • Ilja Reijngoud – Trombone
17/02/2019
15:30 - 17:30
Aguabajo met Tico Pierhagen

Deze editie brengt Taste of Jazz de Nederlands/Colombiaanse pianist Tico Pierhagen en zijn band ‘Aguabajo’.

Tico Pierhagen (1975) is geboren in Colombia, maar heeft zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Utrecht gehad. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland.
Met zijn band ‘Aguabajo’ probeert Tico een brug te slaan tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia en de wereld waarin hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Zijn sound klinkt fris met sterke melodieën die op een geraffineerde manier zijn doorweven met Latin ritmes. Zijn eerste album dateert uit 2011 en is in Colombia opgenomen met plaatselijke muzikanten.

Drummer Mark de Jong studeerde in 2004 cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam met een specialisatie in Latin muziek. Daarna reisde hij meermalen af naar Cuba en Brazilië om zijn vaardigheden nog verder te ontwikkelen. Inmiddels in hij een veelgevraagde drummer in de Nederlands en Belgische Jazz scenes en speelde met veel bekende namen als Ramon Valle, Denise Jannah, Ben van den Dungen, Lilian Vieira en Randal Corsen.

Efraim Trujillo (1969) werd geboren in Lynwood, Californië. Op zijn zesde begon hij klarinet te spelen, om later ook de sax ter hand te nemen. Zes jaar later verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij in 1994 afstudeerde van het Conservatorium. Sindsdien speelde hij in verschillende ensembles. Ook maakte hij muziek met onder andere Gregory Porter en New Cool Collective op de belangrijke jazzpodia van Nederland, zoals North Sea Jazz, en daarbuiten. Onlangs bracht hij met het gospeljazz-trio ‘The Preacher Men’ een nieuwe plaat uit, genaamd ‘Blue’ en speelde hij vorig jaar met deze formatie bij Taste of Jazz.

Trombonist Frans Cornelissen is een veelgevraagde sessie artiest die aan talrijke CD’s van nationale en internationale artiesten heeft meegewerkt. We noemen hier Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Ronald Snijders en Boris. Hij maakt al sinds jaar en dag deel uit van de New Collective Big Band en van het Nieuw Rotterdam Jazz Orchestra, maar is daarnaast ook nog actief in een groot aantal andere formaties uit de hoek van de Latin muziek.

Bezetting

 • Tico Pierhagen – Piano
 • Mark de Jong – Drums
 • Dave Breidenbach – Bass
 • Efraim Trujillo – Sax
 • Frans Cornelissen – Trombone

Kijken en luisteren

https://www.youtube.com/watch?v=bBiHYAvNTE8&index=2&list=FLaHRuptpBNgSbPU46ew1iIQ

https://www.youtube.com/watch?v=GNSvcEa3ZGE

https://www.youtube.com/watch?v=VEHXxkVpWTw

20/01/2019
15:30 - 17:30
Thomas Pol Quartet featuring Jason Marsalis

Deze zondag speelt het Thomas Pol Quartet met gastspeler Jason Marsalis.

Bij Taste of Jazz laten we al jarenlang zien dat het aanbod aan goede Nederlandse jazz muzikanten heel groot is. Maar als er dan een mogelijkheid voorbij komt om een Amerikaanse artiest te kunnen programmeren, dan laten we dat niet voorbij gaan. Want het is niet zomaar iemand die in januari bij ons komt spelen: een telg van een muzikale familie van jazz grootheden: vibrafonist, drummer en percussionist Jason Marsalis.

Onder de vlag JazzArt Orchestra invites Jason Marsalisorganiseert het JazzArt Orchestra uit Zwolle van 14 t/m 20 januari 2019 een ‘artist in residence’ week rondom jazzmusicus Jason Marsalis. Naast tal van concerten organiseert het orkest verschillende educatieve activiteiten met Marsalis, waaronder workshops en lezingen. Meer informatie over het programma van JazzArt

Het begon allemaal bij Ellis Marsalis, vader van zes zonen en saxofonist/pianist die als mentor en leraar naast zijn eigen zonen ook andere grote jazz muzikanten onder zijn hoed nam, waaronder Terence Blanchard, Donald Harrison, Harry Connick, Jr., Nicholas Payton, en Kent en Marlon Jordan. Van de zes zonen zijn Brandon Marsalis en Wynton Marsalis uiteindelijk het meest bekend geworden, maar ook Jason en Delfeayo hebben een en ander bereikt in de jazzmuziek.

Als jongst van de zes broers begon Jason op driejarige leeftijd met drummen maar schakelde al snel over naar viool om op zijn twaalfde weer terug te keren naar het drumstel. Op zijn veertiende had hij al een aandeel op de CD van zijn vader “Heart of Gold”.

De uit Zwolle afkomstige en inmiddels in Rotterdam gevestigde bassist Thomas Pol is op zijn jonge leeftijd reeds een veelgevraagd sideman in de Nederlandse jazzscene. Tijdens zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met de universiteit van New Orleans, waar zijn voorliefde voor deze stad en haar muziekgeschiedenis ontstond. Hij deelde daar het podium met talloze bekende jazzmusici waaronder Ellis Marsalis, Nicholas Payton en Wess ‘Warmdaddy’ Anderson.

Het kwartet speelt muziek uit de jaren vijftig en zestig die gebundeld is in het Silverbook, een selectie moderne jazz uit New Orleans met composities van onder anderen Ellis Marsalis, James Black en Harold Battiste.

Bezetting

Ian Cleaver – trompet
Timothy Banchet – piano
Thomas Pol – contrabas
Jason Marsalis – drums

16/12/2018
15:30 - 17:30
Roy Hargrove Inspirations

Op 2 november kregen wij te horen van het overlijden op 49 jarige leeftijd van trompettist Roy Hargrove. Daarmee kan deze veelzijdige muzikant zich scharen bij een grote groep van muzikale grootheden die helaas veel te vroeg overleden zijn.

Het nieuws kwam in het bijzonder hard binnen bij onze eigen trompettist Arjan Stam, die Hargrove als persoonlijke held op een voetstuk had staan. Hij zal dan ook in onze december editie van Taste of Jazz een ode brengen aan deze grote artiest.
Arjan studeerde trompet aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, richting lichte muziek. Sindsdien speelt hij in diverse bands als JazzArt Orchestra, Salsa Swoll, Dual City Concert Band en als freelancer in diverse pop-­ en jazzbands. Hij geeft trompetles en is dirigent van Big Band Apeldoorn en de Hanzestad Big Band uit Deventer.

Roy Hargrove had zijn muzikale basis in de hardbop maar maakte graag uitstapjes naar hip-hop, R&B en funk. In de laat tachtiger jaren werkte hij zich razendsnel op tot één van de meest toonaangevende trompettisten in Amerika. Opgegroeid in Texas, ontmoette hij Wynton Marsalis toen deze de highschool bezocht waar Hargrove les had. Onder de indruk van het spel van Roy zorgde Marsalis er voor dat hij in zijn band kon spelen en kwam zijn carrière in een stroomversnelling.

Bezetting:

 • Math Scheffer – piano
 • Arjan stam – trompet / bugel
 • Arjen van El – altsaxofoon
 • Joost Kesselaar – drums
 • Lucien Matheeuwsen – bas
18/11/2018
15:30 - 17:30
RED featuring Ellister van der Molen en Mo van der Does

Op zondag 18 november presenteert Taste of Jazz de soulful en swingende muziek van RED.

RED is een nieuwe band met twee gevestigde muzikanten en twee aanstormende talenten. Hun sound is stuwend, aanstekelijk en energiek, met quirky composities die recht doen aan de rijke hardbop-traditie. Soulvolle jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet / tenorsax combinatie en Amerikaans swingende drums.

In de frontlinie staan trompettiste Ellister van der Molen en de getalenteerde Deventenaar Mo van der Does. Organist Bob Wijnen vormt samen met drummer Wouter Kühne de motor van deze stomende band. Alle muzikanten mogen indrukwekkende solocarrières hebben, de meerwaarde zit hem in het team dat een geoliede samenwerking laat zien.

RED’s debuut CD ‘Ahooo!’ ontving in Jazzism een recensie met maar liefst vier-en-een-halve ster!

Bezetting

Ellister van der Molen – trompet en flugelhorn
Mo van der Does – altsax
Bob Wijnen – orgel
Wouter Kühne – drums

Deventenaar Mo van der Does vervangt bij dit concert de in New York studerende generatiegenoot en even groot talent Gideon Tazelaar. Op zijn zeventiende won hij al het Prinses Christina Concours met zijn band ‘The Jazz Commotion’ en speelde twee jaar later met het ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ op North Sea Jazz. Momenteel toert hij met het Nationaal Jeugd Orkest langs de grote festivals en podia in het land en is in dat orkest zelfs gekozen als de lead speler op altsaxofoon.

Trompettste Ellister van der Molen speelt inmiddels over de hele wereld in verschillende samenstellingen. Rond haar 12de jaar begonnen met klassieke muziek ontdekte ze dat jazzmuziek haar echte passie had en doorliep ze het conservatorium in Den Haag. Na haar opleiding speelde ze onder meer als soliste bij het Rein de Graaff trio, het NJJO en bij het Dublin Jazz Orchestra. Sinds kort ontwikkelt zij zich verder op het terrein van bandleider, componist en arrangeur.

Pianist/organist Bob Wijnen legt graag avontuur en hartstocht in zijn muziek en brengt dat tot uiting in projecten als Equinox, Triplicate en natuurlijk RED. Na uitstapjes die hij met zijn projecten over de hele wereld maakte, vond hij het tijd worden voor een nieuwe stap in zijn carrière als bandleider in zijn nieuwste project ‘NYC Unforseen’ waarin hij samenwerkt met Peter Bernstein, Dezron Douglas en Billy Drummond.

Kijk en luister

https://www.youtube.com/watch?v=wb6HlwdZn3g&feature=youtu.be

 

21/10/2018
15:30 - 17:30
Deborah J. Carter sings The Beatles

In deze editie van ‘Taste of Jazz’ presenteren Deborah J. Carter en haar trio hun eigen jazz versies van bekende songs van The Beatles.

16/09/2018
15:30 - 18:15
Taste of Jazz dubbelconcert 'Avant la Lettre'

Taste of Jazz opent het seizoen traditiegetrouw met vocale jazz. Deze keer presenteren wij in een dubbelconcert zowel een mannelijke als vrouwelijke invulling. Crooner Ronald Douglas zal de middag openen waarna Annelore Horn u met haar Getz/Gilberto project meeneemt naar Latijns Amerika met zwoele en swingende Braziliaanse klanken.

Deze seizoenstart heeft een bijzonder tintje in verband met de nieuwe locatie van Taste of Jazz. Nieuwsgierig? Klik snel verder en wees erbij op zondag 16 september!

13/07/2018
20:30 - 22:30
Taste of Jazz Voice, Keys and Horns

Wij hadden het al eerder aangekondigd: Taste of Jazz gaat op toernee door de omgeving om meer mensen kennis te laten maken met zoveel mogelijk smaken van de jazzmuziek.
Op zondag 13 juli vindt er een avondconcert plaats in de sfeervolle Bistro Schenkers te Apeldoorn.

13/05/2018
15:30
Taste of Jazz met Herman Nijkamp

Voor deze editie maakt Taste of Jazz een uitstapje naar het Deventer  Wijnhuis, ook wel bekend onder de naam ‘Slot Kleverkamp’.

15/04/2018
15:30 - 17:30
John Engels & Guests

In het kader van zijn 65 jarig jubileum speelt John Engels met een keur van lokale muzikanten in sextet bezetting. Deze seizoensafsluiting mag u niet missen!

18/03/2018
15:30 - 17:30
Jubileumconcert: Remembering Rita Reys met Peter Beets Trio en Fay Claassen

Vijftig keer mooie jazz in de Fermerie vieren we graag met u samen. Voor dit speciale concert hebben wij wij een bijzondere pianist uitgenodigd om met zijn trio Nederlands beste jazz zangeres sinds Rita Reys te begeleiden tijdens ons jubileumconcert.
Met heel veel plezier kunnen wij aankondigen dat op zondag 18 maart het Peter Beets Trio met Fay Claassen zal optreden in de Fermerie bij Taste of Jazz!

18/02/2018
15:30 - 17:30
The Preacher Men - Preaching Out Loud.

The Preacher Men is hét nieuwe Hammond trio bestaande uit Efraim Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik. Deze drie topmuzikanten uit de Nederlandse jazz scene delen de liefde voor de klassieke hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60.

21/01/2018
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Bart Wirtz

Op zondag 21 januari is Bart Wirtz met zijn formatie te gast bij Taste of Jazz waar hij zijn laatste album ‘Beneath the Surface’ zal presenteren.
‘Het hoofd versus het hart’ vormt het centrale thema op Beneath The Surface. De songs kleuren elk een andere emotie en samen een volledig pallet. Het is Bart Wirtz’ meest persoonlijke album tot nu toe.

17/12/2017
15:30 - 17:30
Mosquito jazz quintet "CARTE BLANCHE"

De musici van Mosquito gaan het publiek verrassen met een afwisselend en spannend programma.

Naast de kwintet bezetting vormen ze diverse kleine bezettingen. Uitdagende improvisaties, ballads, swingende standards, eigen composities en vooral, zoals het publiek inmiddels gewend is van Mosquito….. jazz met een “vette rand”.

19/11/2017
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met HENK quintet

Muziek die bij je binnenkomt en daar iets teweeg brengt, dat is misschien de beste omschrijving van de muziek van quartet HENK van bassist Henk de Ligt. De muziek van HENK heeft een kamermuziekachtige sfeer, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar lopen; contrapunctische melodieën, verweven met verrassende, eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties.

15/10/2017
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Richie Reichgelt

Herkenbaar aan zijn favoriete 1951 Gibson gitaar is Richie Reichgelt een graag geziene gitarist in verschillende genres van Jazz, Pop tot aan Braziliaanse muziek.

17/09/2017
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Maria Mendes

Als niemand minder dan Quincy Jones een muzikant in zijn hart sluit, dan weet je dat het goed zit. ‘I see a promissing shining future for this young talented singer’ zei hij over de Portugese zangeres Maria Mendes.
Op zondag 17 september komt zij haar naar Deventer voor het openingsconcert van een nieuw Taste of Jazz seizoen.

23/04/2017
15:30 - 17:30
Seizoensafsluiting: A Big Jazz Party

Taste of Jazz sluit het seizoen af met een daverend slotconcert.

Dit concert is een knipoog naar de legendarische Jazz at the Philharmonic, of JATP (1944–1983) concerten. Deze concerten werden in Amerika, Canada en Europa gegeven door een steeds wisselende groep muzikanten. Bij deze concerten jammen de muzikanten in verschillende combinaties en dagen elkaar uit tot het nemen van muzikale risico’s.

19/03/2017
15:30 - 17:30
Taste of Jazz Baritone Blow Up!

Het komt niet vaak voor dat er maar liefst 3 baritonsaxofoons in de frontline staan. Deze haast unieke combinatie leidt tot verrassend resultaat. Mede door het grote bereik van de baritonsaxofoon kent de combinatie een groot aantal mogelijkheden wat klankleur betreft.

19/02/2017
15:30 - 18:00
Taste of Jazz met Brains On Fluffy Pillows

Brains On Fluffy Pillows is een alternatief Jazz project dat zijn wortels heeft in Groningen bij de jazz afdeling van het conservatorium.

15/01/2017
15:30 - 18:00
Taste of Jazz presenteert "Club Vaudeville"

Taste of Jazz duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 in Berlijn en Parijs. Daar, waar na de eerste wereldoorlog, jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement

18/12/2016
15:30 - 17:30
Taste of Jazz 'At the Movies'

Deze editie van Taste of Jazz staat in het teken van de film. Films waar de jazzmuziek een hoofdrol speelt, om precies te zijn.
Het wordt deze zondag een afwisselende middag waarbij verschillende jazz-stijlen langs zullen komen. Speciale gast die zondag is drummer Wim de Vries; volgens een poll in de slagwerkkrant zou hij de beste drummer van de Benelux zijn.

20/11/2016
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Joris Teepe's 'Holland-America' Trio

Deze editie gaat Taste internationaal met het Joris Teepe ‘Holland-America’ Trio. Drie muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend op de internationale podia.

16/10/2016
15:30 - 17:30
Jan van Duikeren Quartet featuring John Engels

Deze editie van Taste of Jazz een samenwerking tussen één van Nederlands allerbeste trompettisten Jan van Duikeren en 80-jarige drumlegende John Engels

18/09/2016
15:30
Taste of Jazz met SANNAVAN

Op zondag 18 september openen wij het seizoen met de formatie SANNAVAN.

17/04/2016
15:30
The Big Jazz Party met Mosquito & friends

Taste of Jazz sluit het seizoen af met een daverend optreden van het Mosquito Jazz Quintet met gastspelers Yvonne Mandigers (vocals) en Trombonist Hein Jan van Vilsteren.

20/03/2016
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Bert van den Brink

Deze editie met Bert van den Brink, een veel bekroonde pianist en producer/arrangeur.

21/02/2016
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met PULZ featuring Louis Gerrits

Deze middag treedt het PULZ Jazzquartet voor u op. De leden van dit ensemble zijn u waarschijnlijk niet onbekend; ze komen dan ook allemaal uit Deventer en regio. Speciale gast is saxofonist Louis Gerrits, een van de beste sessiemuzikanten van Nederland. Hij speelde met o.a. Metropole Orkest, Jay Horns en is regelmatig op TV te zien

17/01/2016
15:30
Taste of Jazz met Azul featuring Ana Beck

Zes musici, een gezamenlijke voorliefde en een verfrissende blik op de origine van Braziliaanse muziek. Dit bracht de muzikanten van de band Azul in het najaar van 2013 bij elkaar. Centraal staat de muziek van Milton Nascimento. De verschillende disciplines die in deze band samensmelten, brengen een verrassend geluid. Braziliaans meets kamermuziek.

20/12/2015
15:30
Taste of Jazz met Bart Lust Quintet

Het Bart Lust Quintet valt op door de de solide sound van trombone en altsaxofoon en door de razend stuwende ritmesectie. De vierde cd van het quintet, “Slide to Unlock” hanteert deze ingrediënten met een avontuurlijke touch. Eigenzinnige composities worden afgewisseld met bewerkte pareltjes uit vroeger (jazz)tijden.

15/11/2015
15:30
Taste of Jazz featuring Stephanie Francke

Op zondag 15 november treedt de Nederlandse saxofoniste Stefanie Francke voor u op met haar begeleidingsband.Francke, in 2012 winnaar van de Erasmus Jazzprijs (én de publieksprijs), brengt nu op ZenneZ Records haar tweede album uit: Ripples. Met haar kwartet speelde Stephanie al op het North Sea Jazz Festival, in Lantarenvenster, op het International Jazz Festival Middelburg, tijdens Jazz in Duketown en op vele andere podia.

18/10/2015
15:30
Taste of Jazz met Greetje Kauffeld

In deze editie van Taste staat niemand minder dan Greetje Kauffeld op het podium. In november 2014, op haar 75e verjaardag, ontving ze een Edison Oevreprijs: de Grande Dame van de Nederlandse jazz-zang.

20/09/2015
15:30
Taste of Jazz dubbelconcert

Wij starten zondag 20 september het seizoen met een dubbelprogramma. Voor u treden die middag op: Banda Tri met Braziliaanse muziek en de prijswinnaars van het Prinses Christina Jazzconcours: The Jazz Commotion.

19/04/2015
15:30
Ben van den Dungen Quartet

Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz.

15/03/2015
15:30
Jazz lives: jong talent in de Fermerie

Ook dit seizoen is er weer een editie van Taste of Jazz waarbij jonge muzikanten op het ”podium” van de Fermerie zullen staan.
In samenwerking met de jazz afdelingen van Artez Zwolle, Arnhem en Enschede zullen maar liefst drie verschillende bands met in totaal 13 muzikanten optreden.

15/02/2015
15:30
Jacco van Santen quintet: Bird lives!

Het Jacco van Santen quintet blaast de muziek van Charlie “Bird” Parker nieuw leven in. En hoe! Het vijftal laat zich vooral inspireren door het minder bekende werk van deze absolute jazz-grootheid.

18/01/2015
15:30 - 17:30
Capelino: Hot Club de France

Violist Stéphane Grappelli was in 1993 gastspeler op de tweede cd van de Arnhemse groep Capelino. Een grote eer, omdat Grappelli samen met gitarist Django Reinhardt in de jaren 30 oprichter was van het Quintette du Hot Club de France. De stijl waarin de groep speelde kreeg internationaal veel navolging en draagt nu dezelfde naam: Hot Club de France. Capelino is ontstaan vanuit liefde voor deze muziekstijl.

Hot club de France is een versmelting van zigeunermuziek en jazz. Oorspronkelijk werd de muziek gespeeld door bezettingen met alleen snaarinstrumenten (gitaar, viool en contrabas). Bij Capelino zijn daar tenorsaxofoon en zang aan toegevoegd.

Capelino ontstond midden jaren 80 en speelde daarna 20 jaar zowel nationaal als internationaal op vele jazzfestivals en deed een tournee in Japan. De band speelde twee maal op het North Sea Jazz Festival en bracht drie cd’s uit. Bij het concours van het jazzfestival in Breda, in 1990, won de band zowel de publieksprijs als de juryprijs. Gitarist Jan Martens won de solistenprijs. Capelino ontwikkelde zich tot een band waarin veel eigen stukken werden gespeeld en van bekende jazzstandards geheel eigen arrangementen gemaakt werden.

Op 18 januari vindt, op initiatief van tenorsaxofonist van Capelino en Taste of Jazz programmeur Arjen van El, een bijzondere reünie plaats. Hij kijkt met ontzettend veel plezier terug op de prachtige jaren met deze eigenwijze band en brengt de bandleden graag weer samen. U bent van harte welkom om mee te genieten van deze hereniging!

Bezetting:
Harriët Middelhoek – zang
Arjen van El – tenorsax
Peter van den Bos – viool
Jan Martens – solo gitaar
Evert Martens – slaggitaar
Harm van Sleen – contrabas

21/12/2014
15:30 - 17:30
Ewout Dercksen's Big Fish featuring Vincent Veneman

Ewout Dercksen’s Bigfish is een band die is in ontstaan in 2002 tijden de z.g. jazzjams die de Arnhemse tenorsaxofonist Ewout Dercksen vanaf die tijd leidt in Café De Kroeg in Arnhem.

Het veelvuldig en gedurende lange tijd gezamenlijk spelen tijdens die jazzjams heeft ervoor gezorgd dat de bandleden zeer goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de band inmiddels een eigen geluid heeft ontwikkeld. Een eigen geluid/repertoire dat nu te horen is op de eerste CD “Bigger Fish To Fry” en waarover Tom Beetz in zijn recensie in Jazzflits schrijft:

“De meeste nummers zijn van zijn hand en vaak van uitzonderlijk hoog niveau. Een pakkender nummer dan ‘Bassloop’ met zijn lichte latin-groove is niet vaak geschreven in ons land. Dankzij het goede ritmetrio met Hans Kwakkernaat in een hoofdrol, de sterke composities en de vlekkeloze uitvoering is ‘Bigger Fish To Fry’ een van de aardigste Nederlandse mainstream jazz-cd’s van dit jaar geworden.”

Bezetting

Aanvankelijk als kwartet begonnen is Bigfish een aantal jaren uitgebreid door de komst van trombonist Bert Boeren. Met zijn komst was Bigfish compleet en dat is de reden waarom er nu (pas) een CD is uitgebracht. Op de CD Bigger Fish To Fry staan 8 stukken geschreven door de bandleden en 1 bewerking van een Duke Ellington nummer. Bert Boeren wordt vervangen door Vincent Veneman een uitermate virtuoze jonge trombonist die speelde met o.a. Millennium Jazz Orchestra, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Bigfish bestaat uit Ewout Dercksen tenorsaxofoon, Vincent Veneman trombone, Hans Kwakkernaat piano, Jan Flubacher bas en Florian Hoefnagels drums.

Kijk en luister

 

16/11/2014
15:30
Mosquito plays tribute to Horace Silver

Op zondag 16 november brengt het u bekende kwintet ‘Mosquito Jazz’ een speciaal eerbetoon aan jazzlegende (pianist, componist) Horace Silver. Op woensdag 18 juni overleed hij, 85 jaar oud, in zijn huis in New York. Silver was één van de vormgevers van de hardbop en vooral de albums die hij in de jaren zestig opnam voor Blue Note gelden als hoogtepunten in zijn oeuvre. Silver werkte o.a. samen met Art Blakey en Stan Getz. Silvers eigen band bleek een springplank voor jazztalent als Donald Byrd en Michael Brecker. Hij stond bekend om zijn humoristische en funky stijl.

Mosquito Jazz, ontstaan bij Taste of Jazz, speelt uit het enorme repertoire van Silver een aantal van zijn, tot standards geworden, composities.

 • Arjen van El, tenorsax
 • Arjan Stam, trompet, bugel
 • Uli Wentzlaff-Eggebert, contrabas
 • Pieter van Santen, piano
 • Erik Poorterman, drums

Voor meer informatie: www.facebook.com/mosquitojazz

19/10/2014
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Peter Guidi

Deze zondag zullen Peter Guidi (fluit, alto sax) en Vincent Koning (gitaar) voor u optreden.

Peter Guidi (fluit)

De in Schotland uit Italiaanse ouders geboren Guidi heeft al opgetreden op diverse internationale jazzfestivals, waaronder de 2014 editie van North Sea Jazz.

Zijn volledige biografie

Vincent Koning (gitaar)

Vincent Koning (1971) is een Nederlandse jazzgitarist en docent. Hij studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij les had van Peter Nieuwerf en Eef Albers, en een jaar later aan het Hilversums Conservatorium.

Meer informatie over Vincent Koning

Jan Voogd (contrabas)

Kevin van den Elzen (drums)

Meer informatie over Kevin van den Elzen

 

21/09/2014
15:30 - 17:30
Diggin' the Duke met Deborah Carter

Deborah J. Carter laat een nieuw licht schijnen op bekend en onbekend repertoire van Duke Ellington

09/05/2014
20:30
Special Issue Taste of Jazz

Wat een prachtig seizoen hebben we achter de rug bij Taste of Jazz! Met dank aan onze hoofdsponsor Dock84, de steun van de gemeente en alle trouwe bezoekers en vrijwilligers! We zijn vol enthousiasme aan de slag met de programmering van het nieuwe seizoen. Daarmee starten we op zondag 21 september.

Maar, we kunnen het toch niet laten. Voordat we de zomer ingaan, organiseren we nog een Special Issue in onze concertreeks.

Tribute To Miles Davis

Op vrijdagavond 9 mei bent u van harte welkom voor een concert van een kwintet dat u goed bekend is, omdat het ontstaan is bij Taste! Dit kwintet gaat komend seizoen het land in voor optredens bij andere jazzpodia. Het concert op 9 mei vormt de officiële start van de landelijke presentatie. Op 9 mei staat een tribute aan Miles Davis, een van de meest invloedrijke en vernieuwende jazzmuzikanten van de twintigste eeuw, op het programma. Het kwintet speelt met name stukken uit de periode 1955 – 1960.

Bezetting:

Arjen van El – tenorsax
Arjan Stam – trompet, bugel
Uli Wentzlaff-Eggebert – contrabas
Pieter van Santen – piano
Erik Poorterman – drums

Start concert: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Locatie: Fermerie, Muggeplein 9, Deventer
Entree: €7,50 (studenten €5.00, kinderen tot 12 jaar gratis)

21/04/2014
15:30
Jong talent sluit seizoen Taste Of Jazz af

Op tweede paasdag, maandag 21 april, sluit Taste of Jazz het seizoen af met een prachtig concert met jong talent van het ArtEZ Conservatorium. Dit concert is georganiseerd in samenwerking met het Deventer Jazzfestival (www.deventerjazzfestival.nl).

Voor u treden de volgende formaties op:
‘Swinging Gentlemen’ uit Zwolle:
10173517_501836076605799_8010271415677386708_nPatrieck Bonnet – tenor sax
Frans Rinsma – trompet
Jonathan Spruyt – contrabas
Bas Gankema – piano
Tim Breel – drums op 21 april

‘The standards jazz guys’ uit Zwolle:
Wouter Lorist – gitaar
Jasper Hilgerink – drums
Kasper Rietkerk – saxofoon

Quintet uit Arnhem:
Prashant Samlal – gitaar10246239_501830829939657_1266171194516312718_n
Gijs Huitink – toetsen & vibrafoon
Bart Hanswijk – bas
Cyan Dalebout – drums
Caitlin van Holland – zang

Meer informatie over de vooropleiding en opleiding Jazz & Pop van ArtEZ in Zwolle, Arnhem en Enschede vindt u opwww.artez.nl/conservatorium.

16/03/2014
15:30 - 17:30
Taste of Jazz jubileumeditie met Mete Erker trio, Lizzy Ossevoort

Taste of Jazz viert het twee-jarig bestaan met een dubbelconcert. Na de pauze zal het Mete Erker Trio voor u optreden. In het voorprogramma kunnen we met veel genoegen het talentvolle duo Lizzy Ossevoort en Stefan Bos aankondigen.

Mete Erker

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland.

Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren 60.

Mete was de afgelopen 20 jaar te horen samen met grootheden uit de Nederlandse scene: van Martin Fondse tot Jesse van Ruller, van Conny Janssen tot Orkater, van New Cool Collective tot Beef.

Daarnaast speelde hij met internationale sterren als Peter Erskine en David Liebman, Senegalese meesterdrummer Dudu Ndiaye Rose en Zuid-Afrikaanse tenorlegende Winston Mankunku.

Mete is mede drijvende kracht achter Estafest!, Duo Erker&van Vliet en het Artvark Saxophone Quartet.

Bezetting Mete Erker Trio

 • Mete Erker – saxofoon
 • Johan Plomp – contrabas
 • Makki van Engelen – drums

http://www.mete.nl

Lizzy Ossevoort en Stefan Bos

In het voorjaar van 2012 kwamen ze elkaar voor het eerst tegen tijdens een muziekproject op het Isalacollege in Silvolde.

Lizzy (uit Halle) en Stefan (uit Gaanderen) deelden daar hun muzikale voorkeur: JAZZ!

Er werd afgesproken samen nog eens te gaan repeteren en dat leidde tot een muzikale klik tussen de nu 17 jarige zangeres en de, ook 17 jarige,  jazzpianist.

Lizzy&Stefan_3Beiden hebben inmiddels hun weg gevonden naar het conservatorium. Lizzy startte in augustus 2012 aan het conservatorium ARTEZ in Arnhem en Stefan maakt al voor het zesde achtereenvolgende jaar uit van het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Eén van de muzikale hoogtepunten van de samenwerking van het talentvolle duo was de deelname aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2013 in Zwolle. Lizzy bereikte daar, met Stefan op piano als begeleider, in een zeer sterk deelnemersveld de eervolle tweede plaats.

Stefan en Lizzy spelen niet alleen samen, maar maken tussendoor links en rechts diverse muzikale uitstapjes. Zo speelde Stefan met zijn toenmalige kwartet Oosterdok 4 op het North Sea Jazz Festival 2013 en speelde als solist in Zürich op uitnodiging van de Nederlandse Consul.

In januari waren Lizzy en Stefan nog op TV te zien in het programma Business Class. Zie de volgende link: www.youtube.com/watch?v=EeLDLMj6h3k

 

 

16/02/2014
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Sjoerd Dijkhuizen

“A Swinging Affair”

Onder deze titel speelt het Sjoerd Dijkhuizen kwartet de muziek van Dexter Gordon en Johnny Griffin.

Sjoerd Dijkhuizen – saxofoon

Martijn van Iterson – gitaar

Marius Beets – contrabas

Gijs Dijkhuizen -drums

 

Sjoerd Dijkhuizen Kwartet:

Een jazzkwartet met een jazzgeluid van alle tijden. Zo zou je het Sjoerd Dijkhuizen Quartet kunnen bestempelen. Vier musici, die inmiddels tot de Grote Jongens in de Nederlandse jazzscene behoren, spelen jazz die niet meedoet met modes of trends, maar hardbop verklankt met het gevoel van nu.

Wie de verzameling recensies inkijkt die er over de diverse concerten van Sjoerd Dijkhuizen – als solist in kleine bezettingen of in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw – geschreven zijn, komt het steeds weer tegen: het smullen van zijn toon waarin de grote tenoristen van weleer doorklinken; die ruimhartige klank, het zoeken naar nieuwe, lyrische melodieën binnen de melodie, dat strelende vibrato aan de staart van de noten in een ballad; geen ‘bulshitter’, geen kunstjesmaker, maar een oprecht jazzmusicus, wiens hart in zijn hoorn klopt. Recht-door-zee, levend klassiek. Sjoerd heeft inmiddels met tal van nationale en internationale namen, onder wie Johnny Griffin, Chris Potter, Ronnie Cuber, Alvin Jones, Deborah Brown & Georgie Fame het podium gedeeld.

Ook de namen van de overige kwartetleden liegen er niet om. Gitarist Martijn van Iterson (Bird Award winnaar NSJF 2004) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Bassist Marius Beets die in talloze bands bewees steeds die onmisbare muzikale steunpilaar te zijn en die bovendien opvallend knap werk levert als componist-arrangeur. Drummer Gijs Dijkhuizen, veelzijdig en inventief als begeleider en solist en iemand die je achter zijn drumset kan zíen genieten wanneer hij de band op de rails van het ritme zet.

19/01/2014
15:30 - 17:30
Taste of Jazz Dubbelconcert Pieter van Santen / Art Blakey Project

 

Deze middag bestaat eigenlijk uit twee concerten.

Voor de pauze: VAN SANTEN ZINGT ZELF

Pieter-van-Santen-foto

Pieter van Santen – zang/piano

Uli Wentzlaff-Eggebert – contrabas

Erik Poorterman – drums

“Van Santen blijft verrassen” (Volkskrant)

Het programma voor de pauze bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met  Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter. Uiteraard speelt hij zelf de piano. De humoristische  teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als  Drs. P. en Hans Dorrestijn, maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ”jazz  waar je bij mag lachen”, Max Teawhistle.

website: http://www.pietervansanten.nl/

 

Na de pauze: ART BLAKEY PROJECT

De Stentor:

“De verrassing van het Deventer Jazz Festival”

“Een tegek en ongekend swingend eerbetoon aan de legendarische drummer Art Blakey en zijn hardboppende jazzmessengers”

 

Energie, groove, swing en heel veel plezier!

Een eerbetoon aan één van de invloedrijkste en meest energieke jazzdrummers uit de jazzgeschiedenis.

Art Blakey maakte wereldfaam met zijn Jazz Messengers, de bekende hardbopformatie die hij meer dan 30 jaar leidde en waarin grote namen als Wayne Shorter, Benny Golson, Freddie Hubbard en Wynton Marsalis hun carriere begonnen.

Op het repertoire staan de bekende stukken als Moanin’, One By One en natuurlijk Blues March.

Arjan Stam – trompet

Arjen van El – tenorsax

Pieter van Santen – piano

Uli Wentzlaff-Eggebert – contrabas

Erik Poorterman – drums

15/12/2013
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Masha Bijlsma

 

Deze zangeres is al opgemerkt door verschillende buitenlandse jazzcritici: “Masha Bijlsma behoort tot die Europese vocalistes die zich probleemloos kunnen meten met hun Amerikaanse collega’s.”   

In Duitsland, Zwitserland, Belgie, Italie, Griekenland en Zweden heeft ze haar naam gevestigd tijdens concerten met Benny Bailey, Gary Thomas, Bob Malach en Tony Lakatos.

In eigen land zijn de kritieken over haar CD’s heel lovend.

“Dit wereldwijf heeft een moordstem; de beste Nederlandse jazzplaat van 2008”, schrijft Jean Paul Heck (Telegraaf/ Jazzism) over haar ballad-CD ‘Whispers and Moans’.

Over ‘For love of Abbey’, Masha’s tribute-CD voor de onlangs overleden Abbey Lincoln, schrijft Ruud Meijer in HP-de Tijd:

Bijlsma zingt net zo ‘zwart’ als dat zij blank en blond is. En dat met een timing, dictie en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn.”

Voorzien van prachtige arrangementen van de hand van bassist Henk de Ligt en pianist Rob van denBroeck neemt Masha haar publiek mee op een swingende ontdekkingsreis door haar eigenzinnige repertoire. Wat u te wachten staat? Bijzondere jazzstandards, eigen stukken en jazzy bewerkingen van popsongs van onder anderen Joni Mitchell en Kate Bush.

 

Masha Bijlsma – zang

Ed Baatsen – piano

Henk de Ligt – bas

Dries Bijlsma – drums

 

17/11/2013
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met A Tribute To Oscar Peterson

Vier stermuzikanten uit de Nederlandse jazz brengen met hun programma “Music of Oscar Peterson” een ode aan de legendarisch trio’s (en ook kwartetbezetting) van Oscar Peterson. Na een tournee door Duitsland en Turkije heeft de groep nu de eer om binnenkort hun debuutalbum op te nemen bij de legendarisch MPS Studio. In deze studio nam Peterson enkele van zijn beste platen op waaronder “Hello Herbie” en de serie “Exclusively for my friends”.

Bezetting:

Hans Kwakkernaat – piano

Hans Kwakkernaat behoort al jaren tot het beste wat de Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle major jazzfestivals, en tourde door deVerenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid Amerika. Velen groten der Jazz speelde al met hem (oa James Moody, Bob Mintzer) en ook een van de drummers van het Oscar Peterson trio, Bobby Durham.

Joost Zoeteman – gitaar

Staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische gitarist Tchavolo Schmitt. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Afgelopen jaar opende hij het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met Nilson Matta en Roni Ben Hur. Meer info over Joost Zoeteman www.joostzoeteman.nl 

Bas Rietmeijer – contrabas

De lijst met namen met wie Bas Rietmeijer niet heeft gespeeld is waarschijnlijk korter dan met wie hij wel heeft gespeeld, die laten we dus maar achterwege. Hij maakte tournees door onder andere Rusland en Vietnam en is ook een veelgevraagd bassist in buurland Duitsland.

Wim de Vries – drums

Met ongelofelijke virtuositeit en creativiteit weet Wim de meest ongelofelijke verhalen uit zijn drumstel te toveren. Als “Drumsbassador”  speelde hij o.a. op het Modern Drummer festival in New York, Montreal Drumfest, Drummer Live London en Sydney Drum Festival.

Meer info http://www.musicofoscarpeterson.com/

 

 

 

20/10/2013
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Vera Westera

Vera Westera – zang (website: http://www.verawestera.nl/)

Wim Bronnenberg – gitaar

Dion Nijland – contrabas (website: http://dionnijland.com/)

Arjen van El – saxofoon

Arjan Stam – bugel/trompet

 

Vera Westera (1972) kwam pas in 1992 op het idee om het pad van de muziek in te slaan. Hoewel ze al haar hele leven zong, reikte haar stem niet veel verder dan onder de douche, achter het aanrecht (tijdens de afwas met haar zussen en broertje) en sporadisch op een feestje of bij een kampvuur…

Nadat ze twee jaar had gestudeerd aan de lerarenopleiding Engels in Nijmegen, kreeg ze opeens het gevoel dat ze een andere kant op moest met haar leven en kwam in 1993 geheel impulsief op het conservatorium in Arnhem terecht, waar ze werd toegelaten tot de vooropleiding. Ze had daar zangles van o.a. Uli Wewelsiep, Ineke van Doorn, Adrienne West, Cornelia van der Horst en Peggy Larson. Daarnaast volgde ze tijdens haar studie een verscheidenheid aan workshops bij onder meer Tetske van Ossewaarde, Aga de Wit, Judy Niemack en Jan Shapiro. Ze studeerde af in zowel 1998 als in 2000 en behaalde hiermee -cum laude- haar eerste en tweede fase diploma’s.

In 1998 won ze de ‘De Roos Geesink Prijs’ voor jong, pas afgestudeerd talent. Dit gaf haar de mogelijkheid om naar de International Jazz Workshop in Banff, Canada te gaan, waar ze les had van Dave Holland, Kenny Werner, Joe Lovano en Judy Silvano. In 1999 werd ze tweevoudig winnares van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle. Ze kreeg hier zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs. Een jaar later won ze in Leiden de solistenprijs van de VSB Music Award.

Vera Westera zingt in veel verschillende stijlen met veel verschillende bezettingen. Haar veelzijdigheid brengt met zich mee dat ze voor de meest uiteenlopende bands en projecten wordt gevraagd. Zo zong ze in de popgroep B1 en zingt ze bij het akoestisch ensemble Biyuya  van componist/ gitarist/arrangeur/producent Bojan Vuletic. Tevens is ze leadzangeres bij de Groove Troopers van Martin Fondse, met wie ze in 2003 haar debuut maakte op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, gevolgd door een kleine tournee door Zuid-Afrika in 2004.     Verder speelt en werkt ze onder andere samen met pianist Maurits Fondse en producer Tom van Beers.

In december 2006 deed Vera Westera vier concerten met pianist Vadim Neselovskyi in New York en Philadelphia.     Begin 2007 zong ze in het project ‘Nopera’ van Michiel Braam, waarbij verschillende podia in Europa werden aangedaan. In 2008 kwam haar eerste solo-cd ‘A View Amazing’ uit, geproduceerd door Bojan Vuletic.

 

 

 

 

15/09/2013
15:30 - 17:30
Taste of Jazz met Salsa Swoll

189125_253894598066616_1401923785_nOp zondag 15 september openen we het jazz seizoen met een swingende versie met Salsa Swoll.

Vorig seizoen was het een groot succes, daarom dit seizoen herhaald.

De dansvloer is geopend dus neem je danspartner mee.

Jamsessie

Tussen de eerste en tweede set is er gelegenheid voor een korte jamsessie samen met musici van Salsa Swoll. Geef je alvast op via info@tasteofjazz.nl of meld je op de dag zelf bij de kassa.

Kaarten

Kaarten zijn vanaf 15.00 uur aan de kassa verkrijgbaar of hieronder te reserveren.

 • Prijs: €7,50.
 • Kinderen tot 12 jaar gratis.
 • Studenten €5,00.

Bezetting:

Anna Popma: zang ,
Roy Kieftenbeld: timbales, drums,
Jack Kroes – basgitaar,
Raymond Bruinsma – toetsten,
Arjan Stam: trompet,bugel,
Arjen van El: saxofoon,
Gert Deters – Bongo’s,
Henrie Visserman – Trompet, bugel,
Hein Jan van Vilsteren – trombone.
Johnny Fransz – conga’s.

 

21/04/2013
15:30 - 17:30
Taste of Jazz presenteert jong talent

Ter afsluitingvan een prachtig seizoen, maken we ophet podium graag ruimte voor jong muziektalent uit de brede regio (van Enschede tot Zwolle en Nijmegen).

IMG_5472

Zondagmiddag 21 april kunt u luisteren naar een grote groep muzikanten die in wisselende formaties voor u zullen spelen. Vijf professionele muzikanten zorgen voor een stevige basis. De talenten (tien in totaal) zijn tussen de 12 en 20 jaar en spelen altsaxofoon, baritonsaxofoon, keyboard, gitaar en drums. Kom genieten van deze mooie mix van spelers en proost met ons alvast op het nieuwe seizoen, dat in september weer van start gaat.

IMG_5373

Talenten:

 • Ella Meeuwsen, altsaxofoon
 • Jan Hesselink, baritonsaxofoon
 • Django Buiting, drums

 

Van het ArtEZ Conservatorium in Enschede:

 • Arnan Kaemingk, altsaxofoon
 • Alex Florin, gitaar
 • Julian Bohn, toetsen
 • Lukas Buening, drums

 

IMG_5451

Van de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem:

 • Daniel van der Duim, toetsen
 • Jop Zegger, gitaar
 • Stijn van Oosten, drums

ArtEZ Zwolle bachelor Jazz&Pop:

 • Luc Hudepol, trompet

IMG_5414

Met steun van:

 • Ton-Herman Melis, toetsen
 • Erik Poorterman, drums
 • Koos Lonis, basgitaar
 • Arjen van El, tenorsaxofoon
 • Arjan Stam, trompet / bugel
17/03/2013
15:30 - 17:30
Tribute to Miles Davis' Kind of Blue

Kind of Blue van Miles Davis wordt officieus wel de beste jazzplaat allertijden genoemd en wordt beschouwd Miles Davis’ meesterwerk.

 

Als speciale gast hebben we altsaxofonist Rob Sijben.

Rob studeerde saxofoon aan het Arnhems conservatorium en is een veelgevraagd en veelzijdig saxofonist/klarinettist/fluitist. Naast zijn freelance werk in diverse blazerssecties maakt hij deel uit van “Dual City Concert Band”, een bigband waarmee hij diverse bekende jazzmusici begeleidde zoals Randy Brecker, Ferdinant Povel en Deborah Carter.

Van 2008 tot 2010 was hij op tour met Simone Kleinsma in 2011 een korte tour met de Temptations en de Fourtops. Momenteel doet hij mee met “Jeugdherinneringen” met Danny de Munck en Henk Poort.

In het voorjaar vindt de nieuwe cd release plaats van de 7-mans formatie Oostenwind (4 saxen en ritmesectie).

538751_153224078133669_1692853177_n

De bezetting bestaat uit:

 • Rob Sijben – alt saxofoon
 • Philip Ruttgers – piano
 • Bart Tarenskeen – contrabas
 • Wim de Vries – drums
 • Arjen van El – tenorsaxofoon
 • Arjan Stam – trompet
17/02/2013
00:00
Herman Nijkamp / Jacco van Santen quartet

Deze vier jazzmuzikanten met hun unieke geluid worden gezien als opkomend talent in Nederland. De zang van Herman Nijkamp wordt ook wel met Mark Murphy vergeleken, zijn trompetspel met dat van Chet Baker.

Onlangs verscheen hun nieuwe CD Shoutin’ Out.

820782_301622403293835_378440059_oBezetting:

 • Herman Nijkamp – zang/trompet
 • Jacco van Santen – saxofoon
 • Pieter van Santen – piano
 • Vincent Kuiper – bas
20/01/2013
15:30 - 17:30
Linda Westera

Bezetting:

 • Linda Westera – zang
 • Christoph MacCarty – piano
 • Uli Wentzlaff-Eggebert- contrabas
 • Drums Jan Termaat
 • Arjan Stam -trompet,bugel
 • Arjen van El-sax
16/12/2012
15:30 - 17:30
SIXPACK featuring PAUL BEUGELS

Paul Beugels is een specialist op het gebied van de Jumpin Jive muziek.
Al ruim 25 jaar swingt hij met zijn 10 mans band Pee Bee and the Nighttrain in heel nederland op de grote en kleine podia. De band was geregeld begeleider van de Engelse Georgie Fame, de Nederlandse Mieke Stemerdink en Hans Dulfer. Mei 2011 kwam de tweede cd, Heat up the Tracks, uit.Swingende klassiekers uit het jumpin’ jive tijdperk en eigen stukken zullen door Sixpack met smaak gespeeld worden.

paul-beugels-300x224Bezetting:

 • Walther de Graaff (gitaar)
 • Koos Lonis (bas)
 • Erik Poorterman (drums)
 • Arjan Stam (trompet)
 • Arjen van El (sax)
18/11/2012
16:30 - 17:30
Dirk Balthaus trio

Dirk Balthaus staat bekend als een zeer smaakvolle pianist. Hij is bekend van onder andere Millennium Jazz Orchestra, Lochs/Balthaus/Herskedal en zijn eigen trio. Kijk voor meer info op zijn eigen website www.dirkbalthaus.com

Bezetting

 • Dirk Balthaus – piano
 • Marco Zenini – bas
 • Efraim Schulz-Wackerbarth – drums
21/10/2012
15:30
Salsa Swoll

Roy Kieftenbeld – bandleider, timbales, drums

Anna Popma – zang

Johnny Fransz – conga’s

Gert Deters – bongo’s

Guido Cornet – trompet

Arjan Stam – trompet

Hein Jan van Vilsteren – trombone

Arjen van El – sax

Jack Kroes – basgitaar

Raymond Bruinsma – piano

16/09/2012
15:30
Deventer Jazzmusici

Arjen van El – saxofoon

Arjan Stam – trompet/bugel

Peter van Leeuwen – gitaar

Koos Lonis – basgitaar

Erik Poorterman – drums