Taste of Jazz met Jasper Blom Quartet featuring Pablo Held

Datum/Tijd
zondag 17 oktober 2021
15:00 - 17:15

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze zondag speelt Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom met zijn kwartet bij Taste of Jazz in de bibliotheek Deventer. Als gastspeler zal de getalenteerde Duitse pianist Pablo Held meespelen.

Jasper Blom (1965) geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom heeft twee keer de European Jazz Competition Award gewonnen en wereldwijd gespeeld op de belangrijke jazzfestivals en in clubs door heel Europa en de Verenigde Staten.

Kenmerkend voor het kwartet zijn de intelligente composities en improvisaties van saxofonist Jasper Blom, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met in een hoofdrol de vermaarde Martijn Vink. Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland. De laatste jaren speelt het JBQ regelmatig met internationale solisten van naam.

Pablo Held is het boegbeeld van een nieuwe jonge Duitse jazzgeneratie. Sinds hij van de European Concert Hall Organization de Rising Star Award kreeg, speelt hij over de hele wereld. Hij heeft inmiddels getoerd met de allergrootste jazzhelden van deze planeet, waaronder John Scofield en Chris Potter.

Bezetting

Jasper Blom – saxofoon
Jesse van Ruller – gitaar
Frans van der Hoeven – bas
Martijn Vink – drums
Pablo Held – piano

Corona toegangsbewijs

Vanaf 25 september dienen bezoekers van culturele evenementen ouder dan 12 jaar een geldig Corona toegangsbewijs te hebben, ook bij Taste of Jazz.
Wij zullen deze bewijzen bij de ingang controleren en kunnen en zullen daar geen uitzonderingen maken.

Op de website van de rijksoverheid kunt u zien wat er onder een geldig toegangsbewijs verstaan wordt; daar vindt u ook informatie hoe u aan zo’n bewijs kunt komen, ook als u niet gevaccineerd bent of als u geen smartphone of computer bezit.

Wij zijn – net als u – niet blij met deze extra administratieve rompslomp, maar we zijn wel heel blij dat wij met deze regeling weer op kunnen schalen met het aantal bezoekers en niemand meer hoeven teleur te stellen met een uitverkocht concert.
Wij zullen deze regels handhaven en vertrouwen ondertussen op uw begrip.

Kijk en luister