Bert Boeren en Ilja Reijngoud: Tribute to Jay & Kai and more

Datum/Tijd
zondag 16 februari 2020
15:00 - 17:15

Locatie
Bibliotheek Centrum


Twee Europese toptrombonisten geven een eerbetoon aan het beroemdste trombone-quintet uit de Jazz geschiedenis, het Jay Jay Johnson en Kai Winding Quintet. Dit quintet had in de jaren 50 en 60 instrumentale jazz-hits op de Amerikaanse radio. Kai Winding was de drijvende kracht achter het vijftal, terwijl Jay Jay toen ook al gold als de meest invloedrijke Jazz-trombonist, die aan de wieg heeft gestaan van de bebop en de modern jazz.

Het repertoire bestaat uit niet eerder opgenomen of uitgevoerde stukken van Kai Winding, die Bert Boeren direct van de weduwe van Kai heeft gekregen. Zij was vereerd te vernemen dat deze stukken zouden worden uitgevoerd, en opgenomen. Eind 2018 is de CD Tribute to Jay & Kai and more uitgekomen met het repertoire van Kai, al dan niet in moderne arrangementen, aangevuld met eigen repertoire van Ilja. De stijl is een mooie en aanstekelijke mix van Bebop, modern Jazz en Soul-jazz. Aanstekelijke muziek, met catchy thema’s en moderne arrangementen.

Een bijzondere rol is weggelegd voor pianist Rob van Bavel. Verder met de veelzijdige en onvolprezen Marius Beets (bass) en Marcel Serierse (dr).

Bezetting:

  • Bert Boeren – trombone
  • Ilja Reijngoud – trombone
  • Rob van Bavel – Piano
  • Marcel Serierse – drums
  • Marius Beets – bas

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor dit concert begint op maandag 20 januari.