Bert Boeren en Ilja Reijngoud: Tribute to Jay & Kai and more

Datum/Tijd
zondag 16 februari 2020
15:00 - 17:15

Locatie
Bibliotheek Centrum


Twee Europese toptrombonisten geven een eerbetoon aan het beroemdste trombone-quintet uit de Jazz geschiedenis, het Jay Jay Johnson en Kai Winding Quintet. Dit quintet had in de jaren 50 en 60 instrumentale jazz-hits op de Amerikaanse radio. Kai Winding was de drijvende kracht achter het vijftal, terwijl Jay Jay toen ook al gold als de meest invloedrijke Jazz-trombonist, die aan de wieg heeft gestaan van de bebop en de modern jazz.

Het repertoire bestaat uit niet eerder opgenomen of uitgevoerde stukken van Kai Winding, die Bert Boeren direct van de weduwe van Kai heeft gekregen. Zij was vereerd te vernemen dat deze stukken zouden worden uitgevoerd, en opgenomen. Eind 2018 is de CD Tribute to Jay & Kai and more uitgekomen met het repertoire van Kai, al dan niet in moderne arrangementen, aangevuld met eigen repertoire van Ilja. De stijl is een mooie en aanstekelijke mix van Bebop, modern Jazz en Soul-jazz. Aanstekelijke muziek, met catchy thema’s en moderne arrangementen.

Ilja Reijngoud (1972) speelde al voor zijn afstuderen aan het Hilversums Conservatorium in 1996 in meerdere groepen in verschillende genres, waarvan jazz zijn absolute favoriet was. Reijngoud wordt gekend als een zeer veelzijdige trombonist met een cleane en efficiënte speelwijze, vergelijkbaar met JJ Johnson. Wanneer hij in 2003 met zijn compositie No Substitute een Thelonious Monk Award wint, speelt hij in dertien orkesten. Bekijk een portret bij jazzhelden.nl

Bert Boeren (1962) is  jazztrombonist en -docent. Hij begon op 15-jarige leeftijd met tromboneles en geeft sinds 1987 zelf les op het Conservatorium van Amsterdam en Codarts Rotterdam. Daarnaast verzorgt hij internationale masterclasses en concerten. Bert heeft over de hele wereld getoerd, als solist en als lid van verschillende bands. Hij heeft gespeeld in de Eurojazz Big Band, de Dutch Swing College Band en de Bob Brookmeyer Big Band. Momenteel speelt hij in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Bezetting:

  • Bert Boeren – trombone
  • Ilja Reijngoud – trombone
  • Rob van Bavel – Piano
  • Marcel Serierse – drums
  • Marius Beets – bas

Kijk en luister