Izaline Calister / Ed Verhoeff

Datum/Tijd
zondag 17 maart 2019
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


In verband met ziekte van Nathalie Schaap zal Izaline Calister een vervangend optreden verzorgen.

Izaline Calister, Edison winnares 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 16 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendisiona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 – hits op. Haar studioalbums Soño di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele, Speransa en Kandela zijn wereldwijd uitgebracht.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.

Gitarist Ed Verhoeff is één van de leidende jazz gitaristen in Nederland. Hij begon zijn carrière in verschillende pop en bluesbands, maar werd op het conservatorium Utrecht gegrepen door de jazzmuziek. De grenzeloze uitdagingen die dit genre biedt heeft altijd zijn fascinatie en ontwikkelt zich tot de dag van vandaag. Momenteel speelt Ed veel in verschillende jazz- en world formaties. Het zijn persoonlijke benadering en zeer eigen geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt

Trombonist Ilja Reijngoudbehoeft eigenlijk geen verdere introductie. Na cum laude afstuderen op het conservatorium van Hilversum in 1996 haalde hij in Amerika als tweede Nederlander de graad ‘Master of Music’. Inmiddels wordt hij gezien als één van de leidende jazz trombonisten in Europa en door sommigen zelfs wereldwijd. Hij speelt in vele bekende formaties waaronder Nueva Manteca, The Dutch Jazz Orchestra, Gino Vannelli’s Dutch Beat Band, The Houdini’s, Cubop City Big Band, The Jasper van ‘t Hof Quartet, Lucas van Merwijk Music Machine

Het repertoire van dit bijzondere trio bestaat uit originals en bewerkingen. Het geeft Izaline daarbij de ruimte tot haar sterke interpretatie van een breed scala aan stijlen.

Bezetting

  • Izaline Calister – Zang
  • Ed Verhoeff – Gitaar
  • Ilja Reijngoud – Trombone