Tenor Conclave – de muziek van Gene Ammons en Sonny Stitt

Datum/Tijd
zondag 10 maart 2024
15:30 - 17:30

Locatie
Kultuurhuus Diepenveen


Deze editie van Taste of Jazz staat in het teken van de tenorsaxofoon. Saxofonisten Simon Rigter en Boris van der Lek zullen een duel aangaan en daarbij een ode brengen aan de muziek van de giganten Sonny Stitt en Gene Ammons.

Simon Rigter hoorde Boris van der Lek voor het eerst in 1986 toen hij getuige was van een tenor battle tussen vader Bob en Boris in Jazzcafé The Duke te Leiden. Simon viel als een blok voor Boris’ dijk van een geluid, swing en intieme ballad spel. Sindsdien hebben Boris en Simon regelmatig mondstukken en bindertjes uitgewisseld en af en toe samengespeeld. 35 jaar later hebben ze besloten een vaste formatie te beginnen en de muziek van Gene Ammons en Sonny Stitt te eren. Met Boris’ betonnen geluid en ijzeren time en Simons lyrische en harmonische spel vullen zij elkaar perfect aan. Met stukken als “A Pair of Red Pants” “Blues Up and Down” en “Red Top” belooft dit een spectaculaire middag te worden. Hoewel een vriendschappelijke duel, Boris en Simon spelen met het mes op tafel.

Boris van der Lek (1965 Den Haag) gegrepen door saxofonisten uit de Texaanse school tourde op jonge leeftijd met Buddy Tate en Arnett Cobb, speelde jaren lang met The Houdini’s, Hans Dulfers Tough Tenors, Jules Deelders Trio Me Reet en Herman Brood & His Wild Romance.

Simon Rigter (1973 Leiden) groeide als zoon van saxofonist Bob Rigter op met jazzmuziek. Simon speelde jarenlang in het kwintet van Cees Slinger en is tegenwoordig leider van zijn eigen kwartet en het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet waarmee hij dit jaar twee Edison nominaties kreeg voor het album Rise and Shine. Simon speelt 1e tenor in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is docent aan het Conservatorium van Amsterdam

Bezetting

  • Simon Rigter – saxofoon
  • Boris van der Lek – saxofoon
  • tba – Drums
  • tba – Bas
  • tba – Piano

Kaartverkoop

De online verkoop stopt bij opening van de kassa. Wanneer u de kaarten aan de kassa koopt betaalt u een meerprijs van €2,00 ten opzichte van de prijs op de website.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, maar wij vragen u wel hieronder een (gratis) kaart voor hen te bestellen.

Soort Ticket Prijs Aantal Bestelling
Entree Volwassenen € 15
Kaart(en) toevoegen aan de bestelling
Ticket met sponsorbijdrage € 17,50
Kaart(en) toevoegen aan de bestelling
Entree jongeren / studenten € 5
Kaart(en) toevoegen aan de bestelling
Entree kinderen t/m 12 jaar € 0
Kaart(en) toevoegen aan de bestelling

Ga naar uw bestelling voor de betaling