Simon Rigter / Ruud Breuls quintet

Datum/Tijd
zondag 10 maart 2024
15:30 - 17:30

Locatie
Kultuurhuus Diepenveen


Door een afzegging van Boris van der Lek hebben wij deze editie geen ‘Tenor Conclave’, maar met trompettist Ruud Breuls kunnen wij een fantastische vervanger voor hem aanbieden. De rest van de bezetting blijft ongewijzigd.

Simon Rigter (1973 Leiden) groeide als zoon van saxofonist Bob Rigter op met jazzmuziek. Simon speelde jarenlang in het kwintet van Cees Slinger en is tegenwoordig leider van zijn eigen kwartet en het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet waarmee hij dit jaar twee Edison nominaties kreeg voor het album Rise and Shine. Simon speelt 1e tenor in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is docent aan het Conservatorium van Amsterdam

Ruud Breuls studeerde in 1988 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Sinds 1990 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij nam inmiddels al vele producties op met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Jim McNeely, Mike Abene, Mike Stern, Bob Mintzer, Joe Lovano, Jeff Beal, Kenny Barron, Ronny Cuber en Bill Holman. Ook maakte Ruud deel uit van de ‘Stylus Horns’, de viermans blazerssectie met o.a. Wim Both, die op de CD’s van bekende Nederlandse artiesten speelt (o.a. Marco Borsato, René Froger, Gordon en Lee Towers).

Bezetting

  • Simon Rigter – saxofoon
  • Ruud Breuls – trompet
  • Sander Smeets – Drums
  • Cas Jiskoot – Bas
  • Timothy Banchet – Piano