Yannic Forster Trio featuring Denise Jannah

Datum/Tijd
zondag 18 februari 2024
15:30 - 17:30

Locatie
Kultuurhuus Diepenveen


Yannic Forster TrioYannic Forster (1998) is als jazzpianist net afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Begin 2023 deed hij mee aan de Grachtenfestival Jazz Competition en na een zenuwslopende finale kreeg het Yannic Forster Trio de ‘Denise Jannah Award’ uitgereikt van the Dutch Lady of Jazz zelf. Hierdoor spelden zij samen een concert tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

Special voor dit concert gingen het Yannic Forster Trio en Denise Jannah opnieuw de repetitieruimte in en bereidden ze samen een concert voor vol met spirituele, vernieuwende en vooral indrukwekkende muziek. Ze nemen ons mee langs verschillende landen en culturen en slaan een muzikale brug tussen het oude Oosten en het hedendaagse Westen, waarbij Yannic’s boeiende  composities door Denise van teksten zijn voorzien.

Muziek is haar passie, en haar stilistische en linguïstische veelzijdigheid zijn haar sterke troeven. De Nederlands-Surinaamse jazz-zangeres Denise Jannah beweegt zich met groot gemak ook binnen andere stijlen: van Soul, Gospel, en R&B tot Latin, Surinaamse- en Wereldmuziek. Ze staat bekend om haar innemende uitstraling en is internationaal actief. Zo stond ze op podia in Japan, Bulgarije, Indonesië, Zuid Afrika, Azerbeidzjan, Taiwan, Chili, de Verenigde Staten, Rusland, Colombia, de Nederlandse Antillen, Suriname, Barbados, Sri Lanka. Daarnaast ze een geziene gast bij de meest uiteenlopende formaties: van het Rosenberg Trio tot de Carnegie Hall Jazz Band van het Willem Breuker Kollektief tot het Metropole Orkest.

In de muziek van Yannic Forster wordt de luisteraar meegenomen op een muzikale reis vanuit het traditionele Midden-Oosten tot hedendaagse westerse klanken. Geïnspireerd door artiesten zoals Avishai Cohen, Shai Maestro en Oliver Messiaen slaat hij een muzikale brug tussen het oude Oosten en het hedendaagse Westen. Na hun single in 2020 bracht de groep op 2 mei 2023 hun eerste EP uit en op dit moment staat, samen met Denise Jannah hun debuutalbum op de planning.

Kaartverkoop

De online verkoop stopt bij opening van de kassa. Wanneer u de kaarten aan de kassa koopt betaalt u een meerprijs van €2,00 ten opzichte van de prijs op de website.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, maar wij vragen u wel hieronder een (gratis) kaart voor hen te bestellen.


Ga naar uw bestelling voor de betaling