The Jazz Ambassadors

Datum/Tijd
zondag 24 maart 2019
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze speciale editie van Taste of Jazz wordt een ode aan de nieuwe generaties jazz muzikanten. Want waar zouden we zijn zonder deze nieuwe aanwas in de tijd dat zo veel grote muzikanten uit de gouden tijd ons zijn ontvallen?

In 1956 werd het ‘Jazz Ambassadors’ programma door de Amerikaanse overheid gelanceerd om via de grote jazzartiesten van die tijd het imago van Amerika wat op te halen. Artiesten die daar destijds aan mee deden waren onder andere Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Benny Goodman en Duke Ellington.

Wij brengen u een keur van jazzmuzikanten uit Amerika en Europa die nog aan het begin van hun carrière staan. Onder de naam ‘Jazz Ambassadors’ zullen afgevaardigden van conservatoria uit Amerika, Italië, Frankrijk en Nederland hun versie van de jazz brengen, en het belooft een feestje te worden.

Jongeren gratis in maart

Omdat de ‘Ambassadors’ met hun jeugdige energie ook onze jonge generaties willen aansteken met hun liefde voor muziek in het algemeen en jazz in het bijzonder, zijn de twee concerten op 17 en 24 maart gratis toegankelijk voor jongeren tot en met 21 jaar. Wij hopen op een grote opkomst vanuit deze leeftijdsgroep en doen ook een beroep op u als vaste bezoeker om jongeren uit uw omgeving mee te nemen naar dit concert.

Bezetting

  • Pierre Marie Lapprand (Fr) – tenor & soprano saxofoon
  • Anthony Pearlman (USA) – piano
  • Daniel Nagel (De) – contrabas
  • Yen Ting Lo (Taiwan) – zang
  • Jacopo Fagioli (It) – trompet
  • Jodie Michael (USA) – drums
  • Alex Johnson (USA) – tenor & soprano saxofoon

Frankrijk – Parijs
Pierre Marie Lapprand
Winnaar van de ’Jazz à Avignon springboard’, laureaat van de ’Keep an Eye International Jazz Award’ en onderdeel van de ‘Euroradio Jazz Orchestra 2018’, saxofonist Pierre Marie is altijd op zoek naar nieuwe geluiden binnen de Jazz, experimentele improvisatie, elektronische en traditionele muziek. Hij studeert aan het Conservatoire Nationale Superieur de Musique et Danse de Paris, speelt in projecten zoals ‘the Dedication Big Band’, ‘MaDam RamDam’ en heeft de kans gehad om les te krijgen van musici zoals Kurt Rosenwinkel, Mark Turner en Craig Taborn.

Amerika – New York
Anthony Pearlman
Pianist, componist en improvisator Anthony Pearlman (geboren in Los Angeles) woont op dit moment in New York waar hij aan ‘the New School for Jazz and Contemporary music’ studeert met een presidentiele beurs en in de lente van 2019 zal afstuderen. Hij heeft les gehad van musici zoals Reggi Workman en Andrew Cyrille en treed op in veel bekende jazz podia in New York, Los Angeles en overzee.

Amsterdam
Daniel Nagel
Bassist Daniel Nagel is geboren in 1996 in zuid Duitsland. Na zijn studie in Mannheim voor een jaar besloot hij om naar Amsterdam te gaan om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn projecten omvatten het co-leiderschap van de in Duitsland gegrondveste WELS en verschillende formaties in Amsterdam. Tours en concerten met deze groepen hebben hem naar verschillende landen binnen Europa gebracht zoals Frankrijk, Letland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk.

Taiwan
YenTing Lo
Geboren en getogen in Taiwan, YenTing Lo is een Jazz singer-songwriter en fluitiste studerend aan het Conservatorium van Amsterdam. YenTing is actief op verschillende podia binnen Nederland en Taiwan en heeft gespeeld op het Taipei Jazz Festival en was onderdeel van de JOC+CvA Big Band Academy met Fay Claassen. Met invloed van haar eerdere Bachelor in Industrieel Design is ze nu bezig met haar eerste album waar ze interactieve muziek en Game Design combineert.

Siena – Italië
Jacopo Fagioli
Trompettist Jacopo Fagioli, geboren in Toscane begon met het studeren van klassieke muziek in de lokale school. In zijn middelbare schooltijd groeide zijn interesse in Jazz en Improvisatie. Rond dezelfde tijd deed hij mee aan verschillende klassieke competities en ging hij naar summer Jazz workshops door heel Italië. Onder begeleiding van musici zoals Fulvio Sigurtà en Stedano Battaglia studeerde hij aan de Siena Jazz Association. Op dit moment is hij actief met verschillende eigen projecten en speelt hij op prestigieuze podia en festivals zoals ‘Siena Jazz Festival’ en ‘Jazz Alguer’.

Amerika – Boston
Jodie Michael
In Australië geboren drumster Jodie Michael studeert op dit moment aan ‘the Berklee Global Jazz Institute’ in Boston voor haar master. In 2013 ontving ze de ‘Jann Rutherford Memorial Award’ en wordt ze gefinancierd door private donateurs van ‘the Melboune Womens International Jazz festival’. Ze werd aanbevolen in ‘the Sydney Morning Herald’ in het magazine ‘The Next Big Things’. Haar carrière brengt haar op dit moment op plekken binnen Australië, maar ook New York en Boston.

Amerika – Long Beach
Alex Johnson
Geboren in Honolulu en opgegroeid in San Diego, verhuisde saxofonist Alex Johnson naar Long Beach om een zijn Bachelor te volgen aan ‘the Bob Cole Conservatory of Music at California State University’. Hij speelde in het door Downbeat bekroonde ‘Concert Jazz Orchestra’ en veroverde later een plekje in het ‘World Famous Disneyland Band’. Daar speelde hij tenor saxofoon, klarinet en piccolo. Op dit moment studeert hij voor zijn master aan de ‘Berklee Global Jazz Institute’ in Boston met een volledige beurs. Festivals zoals ‘the Western Stated Jazz Festival’ erkennen hem om zijn spel.