Taste of Jazz met Lucas Santana Quintet

Datum/Tijd
zondag 18 december 2022
15:30 - 17:30

Locatie
Deventer Schouwburg


Dit concert is Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation.

Het Lucas Santana Quintet was één van de drie winnaars van “The records on Tour”, een Nederlands jazztalent programma waarvan de winnaars een geldbedrag krijgen voor de realisatie van een album. Tijdens deze toer presenteert Lucas Santana het album “Ambivalence” dat hij met deze prijs kon opnemen.

Vanaf het moment dat hij in 2015 zijn opleiding startte aan het Conservatorium van Amsterdam, speelt de Braziliaanse saxofonist en fluitist Lucas Santana al in een enorme verscheidenheid aan bands: Trio’s, kwartetten, kwintetten en big bands (waaronder Four Tops & Temptations en het Metropole Orkest), en speelde hij een breed palet aan jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek.

Santana won enkele internationale prijzen zoals Downbeat Award 2021, Keep an Eye Records 2020 en Latin Grammy Cultural Cultural Foundation 2016. Momenteel ligt de focus van Lucas op zijn kwintet. Het eerste album genaamd Reflections werd uitgebracht op Zennez Records in april 2021. Als muzikanten die hem hebben beïnvloed noemt Lucas Charlie Parker, Cannonball Adderley, John Coltrane en Joe Henderson, en van de hedendaagse saxofonisten Joshua Redman en Miguel Zenon.

Zijn muziek heeft die energieke hardbop-vibe, maar zijn Braziliaanse roots zijn onmiskenbaar te horen in zijn spel.

Bezetting

  • Lucas Santana (altsaxofoon)
  • Davor Stehlik (gitaar)
  • Timothy Banchet (piano)
  • Tijs Klaassen (contrabas)
  • Tim Hennekes (drums)