Dual City Concert Band featuring Sean Freeman

Datum/Tijd
zondag 5 maart 2023
15:30 - 17:30

Locatie
Cultuurhuus Braakhekke


“The Music Of The Brecker Brothers”

Op zondag 5 maart speelt de Dual City Concert Band onder de Taste of Jazz vlag in het Kultuurhuus Braakhekke in Bathmen.

Voor deze editie is een bijzondere solist uitgenodigd: saxofonist Sean Freeman, bekend van Level 42. Speciale gast op trompet is Erik Veldkamp.

Bezetting

  • Trompetten: Sander Zweerink, Bas Konings, Arjan Stam, Remi Keupink
  • Trombones: Maarten Combrink, Gerd Pol, Henri Gerrits, Gert Nijenbanning
  • Saxofoons: Gerlo Hesselink, Rob Sijben, Ewout Dercksen, Roel Penterman, Gerard Gerrits
  • Ritmesectie: Jacco Dennebos (keys), Guido Eymann (gitaar), Taeke Stol (bas), Wim de Vries (drums

SEAN FREEMAN – saxofoon

Saxofonist Sean Freeman maakt al twee decennia deel uit van Level 42 en heeft met veel grootheden gespeeld, zoals Eric Clapton, Joe Bonamassa, Tony Hadley van Spandau Ballet, Melanie C en Geri Halliwell van de Spice Girls en Joss Stone.

 

 

 

 

Erik Veldkamp – trompet

Trompettist Erik Veldkamp is een van de beste trompettisten van Nederland met een enorme staat van dienst. Hij werkte als (lead) trompettist met Metropole Orkest, Glenn Miller Orchestra, WDR Big Band, Jazz Orchestra of The Concertgebouw en artiesten als Herbie Hancock. Hij is als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam.

 

 

De Dual City Concert Band is een concert jazz bigband, gevormd door professionele musici uit heel Nederland. Geïnspireerd door bigband jazzmuziek en door orkesten en musici als Count Basie, Mel Lewis/Thad Jones (nu Vanguard Jazz Orchestra), Bob Brookmeyer, Maria Schneider, Jim McNeely en vele anderen spelen we regelmatig concerten in Enschede als het huisorkest van Jazzpodium De Tor.

We nodigen hierbij nationaal en internationaal gerenommeerde gastsolisten uit, met als doel elk concert een boeiende muzikale symbiose te laten zijn. Om dit te bereiken spelen we ook exclusieve arrangementen, speciaal op de solist of voor het orkest geschreven.