Thomas Pol Quartet featuring Jason Marsalis

Datum/Tijd
zondag 20 januari 2019
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze zondag speelt het Thomas Pol Quartet met gastspeler Jason Marsalis.

Bij Taste of Jazz laten we al jarenlang zien dat het aanbod aan goede Nederlandse jazz muzikanten heel groot is. Maar als er dan een mogelijkheid voorbij komt om een Amerikaanse artiest te kunnen programmeren, dan laten we dat niet voorbij gaan. Want het is niet zomaar iemand die in januari bij ons komt spelen: een telg van een muzikale familie van jazz grootheden: vibrafonist, drummer en percussionist Jason Marsalis.

Onder de vlag JazzArt Orchestra invites Jason Marsalisorganiseert het JazzArt Orchestra uit Zwolle van 14 t/m 20 januari 2019 een ‘artist in residence’ week rondom jazzmusicus Jason Marsalis. Naast tal van concerten organiseert het orkest verschillende educatieve activiteiten met Marsalis, waaronder workshops en lezingen. Meer informatie over het programma van JazzArt

Het begon allemaal bij Ellis Marsalis, vader van zes zonen en saxofonist/pianist die als mentor en leraar naast zijn eigen zonen ook andere grote jazz muzikanten onder zijn hoed nam, waaronder Terence Blanchard, Donald Harrison, Harry Connick, Jr., Nicholas Payton, en Kent en Marlon Jordan. Van de zes zonen zijn Brandon Marsalis en Wynton Marsalis uiteindelijk het meest bekend geworden, maar ook Jason en Delfeayo hebben een en ander bereikt in de jazzmuziek.

Als jongst van de zes broers begon Jason op driejarige leeftijd met drummen maar schakelde al snel over naar viool om op zijn twaalfde weer terug te keren naar het drumstel. Op zijn veertiende had hij al een aandeel op de CD van zijn vader “Heart of Gold”.

De uit Zwolle afkomstige en inmiddels in Rotterdam gevestigde bassist Thomas Pol is op zijn jonge leeftijd reeds een veelgevraagd sideman in de Nederlandse jazzscene. Tijdens zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met de universiteit van New Orleans, waar zijn voorliefde voor deze stad en haar muziekgeschiedenis ontstond. Hij deelde daar het podium met talloze bekende jazzmusici waaronder Ellis Marsalis, Nicholas Payton en Wess ‘Warmdaddy’ Anderson.

Het kwartet speelt muziek uit de jaren vijftig en zestig die gebundeld is in het Silverbook, een selectie moderne jazz uit New Orleans met composities van onder anderen Ellis Marsalis, James Black en Harold Battiste.

Bezetting

Ian Cleaver – trompet
Timothy Banchet – piano
Thomas Pol – contrabas
Jason Marsalis – drums