Taste of Jazz met 3HandsClapping

Datum/Tijd
zondag 10 december 2023
15:30 - 17:30

Locatie
Deventer Schouwburg


3HandsClapping

3HandsClapping – het album

In 2007 nam Tiehuis met basgitarist Theo de Jong en percussionist Bart Fermie de cd Shaman Dance op. Het was de geboorte van het trio 3HandsClapping, een ideale combinatie voor intieme kamermuziek.

3HandsClapping is een muzikaal avontuur waarin het complete muzikale spectrum wordt doorlopen: van adembenemend aardse grooves tot stukken van een serene en intieme schoonheid.

Hun virtuoze individuele en hun magische samenspel maken van dit concert een uitbarsting van levensvreugde en waarin ongegeneerd de liefde voor muziek van de drie muzikanten wordt onthult.

Na een studie klassiek aan het Twents Conservatorium in Enschede en een studie jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige gitaristen in Nederland.

Naast het spelen in vele jazzclubs sloot hij zich aan bij internationaal bekende groepen, zoals: The Skymasters, Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, Batida, Till Brönner’s ‘Ballad Joint’, The Wolfgang Haffner Band, The Chris Hinze Combination en Het Metropole Orkest, waar hij sinds 1996 onderdeel van uitmaakt.

De lijst met grote artiesten waarmee hij samenwerkte, breidt zich nog steeds uit. Door de jaren heen speelde hij met alle grote sterren in Nederland zoals Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Ilse DeLange, Rob de Nijs, Hans Vermeulen, Humphrey Campbell en nog veel meer. Ook de lijst met internationale grootheden is indrukwekkend, met namen als Toots Thielemans, Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Stan Getz, Tania Maria, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Constantin Wecker, Charlie Mariano, Vince Mendoza, Mike Stern , Bob Mintzer, The Yellow Jackets, Jasper van ’t Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, The Brecker Brothers, Pat Metheny, Randy Crawford, George Duke, John Scofield, Herbie Hancock, Steve Vai, Ivan Linz, Laura Mvula, Lizz Wright , Gregory Porter en vele anderen.

Tiehuis is al zo’n 10 jaar docent aan het conservatorium van Amsterdam waar hij nog steeds verbonden is als gastdocent die jaarlijks workshops geeft.

Dit concert vindt plaats in het theatercafé van de Deventer Schouwburg.

Bezetting

  • Peter Tiehuis – gitaar
  • Theo de Jong – bas
  • Bart Fermie – percussie

Kijk en luister