Taste of Jazz jubileumeditie met Fay Claassen

Datum/Tijd
zondag 16 april 2023
15:30 - 18:00

Locatie
Cultuurhuus Braakhekke


Op 18 maart 2018 hadden wij een speciale editie van Taste of Jazz in verband met de 50ste editie. In een uitverkochte Fermerie was toen zangeres Fay Claassen te gast met het Peter Beets Trio. Bij deze feestelijke jubileumeditie komt zij terug, deze keer met een andere band en een nieuw programma.

Fay Claassen heeft sinds haar debuut in de jaren ’90 een imposante carrière opgebouwd en wordt gerekend tot een van de grootste vrouwelijke stemmen van de Europese jazz. Haar laatste soloalbum werd in 2018 door de jury bekroond met de “Edison Award“. Bovendien ontving ze voor dit album de “Edison Publieks Prijs”. Ook in Duitsland kreeg Claassen diverse prijzen, waaronder de prestigieuze Duitse “Preis der Deutschen Schallplattenkritik”.
De lijst van jazz legenden met wie Fay Claassen heeft samengewerkt is veelzeggend: de legendarische Toots Thielemans, de Grammy bekroonde WDR Big Band, de Amerikaanse fusion jazz ster Mike Stern, Cubaanse Latin jazz ster Paquito D’Rivera, het Metropole Orkest, de belangrijkste arrangeurs van de orkestrale Jazz: Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene.

Het concert zal weer plaats vinden in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.

Bezetting

  • Fay Claassen – zang
  • Karel Boehlee – piano
  • Frans van der Hoeven – bas
  • Joost van Schaik – drums

Kaartverkoop

Koop hier uw tickets en betaal met IDEAL, Creditkaart of PodiumCadeaukaart:

Ga naar uw bestelling voor de betaling