Het ontstaan van Taste of Jazz

De concertreeks Taste of Jazz bestaat sinds maart 2012. Initiatiefnemers Arjen van El en Arjan Stam, beide professioneel musicus, constateerden dat het aanbod van live jazzmuziek in Deventer minimaal was. Naast de maandelijkse bigband concerten van Millennium Jazz Orchestra in Bouwkunde werd er weinig jazz geprogrammeerd. In het verleden gebeurde er veel meer op jazzgebied, denk aan bijvoorbeeld de jamsessies in café La Balance.

Tijd voor een concertreeks, aldus Arjen en Arjan. En zo geschiedde. In maart 2012 vond het eerste concert plaats in de Fermerie, al gauw werd naamsbekendheid opgebouwd en groeiden de bezoekersaantallen. Taste of Jazz kent inmiddels een trouw publiek en is een vaste waarde geworden binnen hetcultureel aanbod van Deventer.

Het vervolg

In de zomer van 2012 sloot Wim Thijssen zich bij de organisatie aan om de oprichters bij te staan met communicatie, PR, kaartverkoop en facilitaire zaken. Vanaf dat moment is er gestaag gebouwd aan een eigen identiteit en een groot en trouw publiek. Elk seizoen konden we weer nieuw vaste gasten verwelkomen.

 

De verhuizing

Na zes jaar Fermerie, werd in de zomer van 2018 de oversteek gemaakt naar de net gebouwde nieuwe bibliotheek. Samen met de mensen van OSCAR is Taste of Jazz daar verder gegroeid in een prachtige ambiance.