Taste of Jazz met Anne Chris

Datum/Tijd
zondag 15 augustus 2021
15:00 - 17:15

Locatie
Bibliotheek Centrum


Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam (2003) werd zangeres Anne Chris gevraagd om op te treden tijdens het North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling en volgden optredens op gerenommeerde podia als het Bimhuis, Carré en het Concertgebouw.

Anne Chris bracht vier albums met eigen repertoire uit waarop een mix van invloeden uit de jazz, soul en latin te horen is: ‘Tomorrow is today’ (2004), ‘Play for now ‘ (2010), ‘Just Kissed the Sun’ (2014) en ‘Flowing Freely’ (2019).

Als uitstapje nam ze in 2013 een Nederlandstalig kinder album op (‘Vogeltje Zing Maar’). Haar vader (gitarist/componist Peter Dekker) schreef deze liedjes voor Anne toen zij nog een kleuter was, en speelde ook mee op deze cd.

De afgelopen jaren tourde ze niet alleen in Europa (België, Italië, Duitsland) maar ook ver daarbuiten (Marokko, Turkije, Thailand, India). Als gastvocalist trad ze een aantal malen op bij de theatershow ‘Schreeuwstorm’ van Youp van ’t Hek, en ze zong bij het Malando Orkest (tour in China) en het European Jazz Quintet (tour in Engeland).

De band van Anne Chris bestaat sinds 2013 uit pianist Daan Herweg, bassist Kasper Kalf, drummer Jasper van Hulten en gitarist Bas van der Wal. Anne Chris schreef en produceerde  het album ‘Just Kissed the Sun’ samen met Daan Herweg. Met Bas van der Wal schreef Anne Chris twee nummers voor haar laatste album ‘Flowing Freely’.

Gedurende de ‘Corona-lockdown’ heeft Anne Chris niet stil gezeten, in 2022 staat een nieuw album gepland.

Recensie Cultuurpodium over ‘Flowing Freely’:

“Het album is werkelijk een feest om te beluisteren, niet alleen vanwege die heerlijke stem van Anne Chris, helder, altijd perfect verstaanbaar en ijzersterk in de ritmewisselingen en toonomzettingen. Maar ook door de sterke begeleiding.”

“…..op dit album hoor je één sterk opererende formatie, die een heerlijk muzikaal tapijt onder de vocalen van Anne leggen. Opvallend is dat de twee covers die ze op dit album laat horen kwalitatief niet minder zijn dan haar eigen materiaal. “

‘….het album staat vol juweeltjes zoals mijn favoriet “Forever green” en het warme, ietwat zomers aandoende “Sugar Stevie Ray”. Die compositie, daar wordt een mens vrolijk van. Maar ook het titelnummer “Flowing Freely” en het openingsnummer “Titanic Ballroom” hebben mij volledig in de greep. En ik geniet. “

Bezetting

  • Anne Chris – zang
  • Daan Herweg – piano
  • Kasper Kalf – bas
  • Klaas van Donkersgoed – drums

 


fotograaf Maikel Thijssen