Taste of Jazz special met Dual City Concert Band

Datum/Tijd
zondag 7 april 2024
15:30 - 17:30

Locatie
Hanzehof Zutphen


Dit Taste of Jazz EXTRA concert in de Hanzehof in Zutphen is een samenwerking tussen de Dual City Concert Band en Taste of Jazz.

Pianist Enrico Pieranunzi, jazzpianist uit Italië en Bert Joris, wereldvermaard componist/arrangeur en trompettist uit België verzorgen op 7 april 2024 in de Theaterzaal van de Zutphense Hanzehof een optreden met de Dual City Concert Band. Dit unieke samenwerkingsproject wordt gelanceerd onder de titel “The Music Of Enrico Pieranunzi”. Het concert begint om 15.30 uur.

Pieranunzi won al tweemaal de Django d’Or in de categorie beste Europese jazzmuzikant en is te horen op tientallen cd’s, met bijdragen van diverse topmusici, onder wie Charlie Haden, Chet Baker en Philip Catherine.
Bert Joris won dezelfde jazzprijs en geldt als expert op drie gebieden in de muziek. Niet alleen is hij een geweldige trompetsolist, ook als componist en arrangeur is hij van uitzonderlijke klasse. Joris werkte eveneens samen met groten uit de jazzwereld.

Beide muzikanten kiezen voor een uitgesproken lyriek in hun spel en hun composities.

Door de warmte in hun stukken staan zij direct in verbinding met het publiek. De complexiteit van de muziek staat hen daarbij niet in de weg. Integendeel, juist de gelaagdheid van composities en arrangementen zorgt ervoor dat het publiek en de musici op het puntje van hun stoel zitten.

In de Dual City Concert Band spelen professionele muzikanten uit heel Nederland. Al vele jaren vormen zij het huisorkest van Jazzpodium De Tor in Enschede. In die functie begeleidde het orkest tientallen nationaal en internationaal gerenommeerde gastsolisten in de jazzmuziek, naast concerten als zelfstandige bigband.

Bezetting:

saxen: Gerlo Hesselink, Mark Lucassen, Ewout Dercksen, Roel Penterman, Kees van Dooremalen

trompetten: Sander Zweerink, Joost Hagen, Arjan Stam, Ywo Lamonaca

trombones: Matthias Konrad, Gerd Pol, Henri Gerrits, Gert Nijenbanning

ritme: Taeke Stol (contrabas), Wim de Vries (drums)

Kaartverkoop

De kaartverkoop loopt via de Hanzehof