Taste of Jazz met Egle Petrosiute Group

Datum/Tijd
zondag 20 september 2020
15:00 - 16:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze editie presenteert Tast of Jazz de  Litouws-Nederlandse vocaliste Eglė Petrošiūtė met een keur van jonge getalenteerde Nederlandse muzikanten.

Eglė Petrošiūtė – jazz en wereldmuziek vocaliste – is langzaam een plek aan het veroveren in de Nederlandse scene van geïmproviseerde muziek. Oorspronkelijk afkomstig uit Litouwen, verhuisde ze in 2012 naar Nederland om een carrière in de jazz te starten. Ze had het geluk om te studeren bij de Nederlandse jazzgrootheden als Lydia Van Dam, Jarmo Hoogendijk, John Ruocco, Sanna van Vliet, Martijn van Iterson en Joris Roelofs om er maar een paar te noemen en begon al snel haar eigen smaak en benadering van muziek te ontwikkelen. Ze begon op te treden in verschillende jazz-clubs, podia en festivals, meestal met haar Egle Petrosiute Group, wereldmuziekband Samba da Minha Terra en percussionist’s Fernando Paiva’s Group.

Van de meest bekende jazz Standards tot Braziliaanse ritmes en Stevie Wonder, haar muziek ademt een verfijnde, opwindende en vermakelijke mix van invloeden. Boeiende composities en arrangementen van haar en haar virtuoze bandleden hebben een breed dynamisch bereik, van het omarmen van zachte, verweven melodieën tot het verheffen van de geest door enkele krachtige ritmische passages – een emotionele reis die het kostbare leven met zijn extremen weerspiegelt.

Bezetting

  • Egle Petrosiute – zang
  • Rodolfo Ferreira Neves – trompet
  • Tom van der Zaal – altsaxofoon
  • Floriaan Wempe – tenor saxophone
  • Timothy Banchet – piano
  • Matheus Nicolaiewsky – basses
  • Tim Hennekes – drums

 

Eglė Petrošiūtė – jazz en wereldmuziek vocaliste – is langzaam een plek aan het veroveren in de Nederlandse scene van geïmproviseerde muziek. Oorspronkelijk afkomstig uit Litouwen, verhuisde ze in 2012 naar Nederland om een carrière in de jazz te starten.

Saxofonist Tom van der Zaal (1987) haalde in 2013 cum laude zijn Master of Arts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Hij was toen al drie ker laureaat in het Prinses Christina Concours geweest en winnaar van de Melkweg Student Jazz Award.

Tenorsaxofonist Floriaan Wempe (1989) studeerde in 2014 cum laude af op het Haagse conservatorium, waar hij werkte met John Ruocco, Toon Roos and Rolf Delfos. Gedurende zijn studie vertegenwoordigd hij het conservatorium bij de IASJ Meeting 2011 in Sao Paulo (Brazilië) geleid door David Liebman en in 2010 werdhij onderscheiden met de Leidse Jazz Award een genomineerd voor de prestigieuze Deloitte Jazz Award.

Drummer Tim Hennekes (1997) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is hij betrokken bij vele projecten waaronder het Gijs Idema Trio. Tim trad op op podia van het BIMhuis, North Sea Jazz Festival, TivoliVredenburg, Lantaren Venster, Canal Festival, Transition Festival en in het buitenland.
In 2018 won Tim de Sena Performance Gouden Slifje en in 2018 de Keep an Eye Outstanding Talent Award. Een prijs voor het meest uitzonderlijke talent van het Young Metropole Orchestra.

Geboren in Brazilië, begon Matheus Nicolaiewsky op 13-jarige leeftijd met het spelen van de bas. Op zijn 17e speelde hij in Brazilië al als professioneel muzikant. Inmiddels woont hij in Nederland en speelt bij verschillende formaties.

Kijk en luister