Aguabajo met Tico Pierhagen

Datum/Tijd
zondag 17 februari 2019
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze editie brengt Taste of Jazz de Nederlands/Colombiaanse pianist Tico Pierhagen en zijn band ‘Aguabajo’.

Tico Pierhagen (1975) is geboren in Colombia, maar heeft zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Utrecht gehad. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland.
Met zijn band ‘Aguabajo’ probeert Tico een brug te slaan tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia en de wereld waarin hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Zijn sound klinkt fris met sterke melodieën die op een geraffineerde manier zijn doorweven met Latin ritmes. Zijn eerste album dateert uit 2011 en is in Colombia opgenomen met plaatselijke muzikanten.

Drummer Mark de Jong studeerde in 2004 cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam met een specialisatie in Latin muziek. Daarna reisde hij meermalen af naar Cuba en Brazilië om zijn vaardigheden nog verder te ontwikkelen. Inmiddels in hij een veelgevraagde drummer in de Nederlands en Belgische Jazz scenes en speelde met veel bekende namen als Ramon Valle, Denise Jannah, Ben van den Dungen, Lilian Vieira en Randal Corsen.

Efraim Trujillo (1969) werd geboren in Lynwood, Californië. Op zijn zesde begon hij klarinet te spelen, om later ook de sax ter hand te nemen. Zes jaar later verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij in 1994 afstudeerde van het Conservatorium. Sindsdien speelde hij in verschillende ensembles. Ook maakte hij muziek met onder andere Gregory Porter en New Cool Collective op de belangrijke jazzpodia van Nederland, zoals North Sea Jazz, en daarbuiten. Onlangs bracht hij met het gospeljazz-trio ‘The Preacher Men’ een nieuwe plaat uit, genaamd ‘Blue’ en speelde hij vorig jaar met deze formatie bij Taste of Jazz.

Trombonist Frans Cornelissen is een veelgevraagde sessie artiest die aan talrijke CD’s van nationale en internationale artiesten heeft meegewerkt. We noemen hier Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Ronald Snijders en Boris. Hij maakt al sinds jaar en dag deel uit van de New Collective Big Band en van het Nieuw Rotterdam Jazz Orchestra, maar is daarnaast ook nog actief in een groot aantal andere formaties uit de hoek van de Latin muziek.

Bezetting

  • Tico Pierhagen – Piano
  • Mark de Jong – Drums
  • Dave Breidenbach – Bass
  • Efraim Trujillo – Sax
  • Frans Cornelissen – Trombone

Kijken en luisteren