Taste of Jazz met Tico Pierhagen en Aguabajo

Datum/Tijd
zondag 20 juni 2021
14:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Het concert van pianist Tico Pierhagen met zijn formatie ‘Aguabajo’ was één van de hoogtepunten van Taste of Jazz sinds de verhuizing naar de bibliotheek. Deze zondag komt hij terug met een nieuw programma.

Met zijn band probeert Pierhagen een brug te slaan tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia en Europa, waar hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Zijn sound klinkt fris met sterke melodieën die op een geraffineerde manier zijn doorweven met Latin ritmes. Zijn eerste album dateert uit 2011 en is in Colombia opgenomen met plaatselijke muzikanten.

Tico Pierhagen is afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland. Ook heeft hij vele jaren doorgebracht aan het conservatorium van Rotterdam om zijn pianospel nog verder te verfijnen.
 In 2016 kreeg hij de prestigieuze ‘Fondo Mixto de Cultura’ award van de Colombiaanse overheid als waardering van zijn relevante bijdrage aan de cultuur in zijn geboorteland.

In verband met de beperkingen zullen wij dit concert uitvoeren in de vorm van één lange set zonder pauze. Er zijn twee concerten: aanvang 14.30 uur en 16.15 uur. De aanvang van het eerste concert is een half uur eerder dan u van ons gewend bent.

Bezetting

  • Tico Pierhagen – Piano
  • Enrique Firpi – Drums
  • Dave Breidenbach – Bas
  • Miguel Boelens – Saxofoon
  • Frans Cornelissen – Trombone