Taste of Jazz met Peter Tiehuis, Martin Verdonk en Humphrey Campbell

Datum/Tijd
zondag 16 augustus 2020
15:00 - 16:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Een maand eerder dan gebruikelijk openen wij een nieuw Taste of Jazz seizoen.

En we doen dat met een heerlijke zomerse show met fantastische muzikanten. Uiteraard zullen wij rekening houden met de maatregelen tegen verspreiding van het Covid-19 virus. De zaal wordt daarvoor helemaal omgezet naar een clubsetting met alleen mensen uit hetzelfde huishouden aan een tafel. Om die reden is de capaciteit van de zaal teruggebracht.
Let op: Aan de zaal zijn op de concertdag geen kaarten verkrijgbaar; u kunt deze alleen vooraf en online aanschaffen. Leest u hier welke maatregelen wij hebben genomen tegen verspreiding van het virus.

Peter Tiehuis zal deze zondag met zijn band T-5 de spits afbijten met een muzikaal feest.

Bezetting

  • Peter Tiehuis – Gitaar
  • Karel Boehlee – Toetsen
  • Theo de Jong – Bas
  • Jasper van Hulten – Drums
  • Martin Verdonk – Percussie
  • Humphrey Campbell – zang

 

Peter Tiehuis, door velen beschouwd als één van de beste en smaakvolste gitaristen van Europa, speelt al vele jaren als vaste kracht bij het Metropole Orkest waarmee hij ook diverse Grammy awards in de wacht sleepte.
Maar ook als sessie gitarist verdiende hij ruimschoots zijn sporen met o.a George Duke, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis en Al Jarreau.

 

Martin Verdonk kwam op twaalfjarige leeftijd met zijn ouders van Curacao naar Nederland. Hij studeerde in 1984 af op het conservatorium in Rotterdam en speelde sindsdien met de allergrootste musici op aarde, waaronder Steve Winwood, Richard Bona, Incognito en Prince.

 

Karel Boehlee speelde al meerdere malen bij Taste of Jazz, onder andere met Maria Mendes. Zijn eerste opnames hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan, waar hij sinds 1989 regelmatig heeft opgetreden met zijn European Jazz Trio. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de grooste pianisten van Nederland, wat resulteerde in optredens met de allergrootste namen in de jazz, zoals Toots Thielemans en Philip Catherine. Hij treedt ook regelmatig op met beroemde
Nederlandse artiesten, zoals Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessiemuzikant bij popartiesten als Gino Vanelli.

Theo de Jong is een allround basgitarist die zowel de akoestische bas als de elektrische bas beheerst. Hij heeft meerdere bekende musici begeleid waaronder Kayak, Toots Thielemans en Ilse DeLange.

 

Jasper van Hulten begon zijn professionele carrière bij bands als ’the Young Sinatras’ en ‘Sensual’. Momenteel speelt hij bij Eric Vloeimans’ Gatecrash en Wouter Hamel. Met deze artiesten nam Jasper prijswinnende albums op en speelt hij in clubs en op festivals over de hele wereld.

 

In 1982 start Humphrey Campbell zijn opleiding aan het Hilversums Conservatorium, hoofdvak zang en bijvak piano, waar hij drie jaar later cum laude afstudeert. In 1984 vertolkt hij Seth Gaaikema’s vertaling van For Once In My Life in diens oudejaarsconference. Ook wordt hij vaste vocalist van het Dutch Jazz Orchestra. Daarnaast is hij te gast bij orkesten als The Sky Masters, het Metropole Orkest, het BRT Orkest, WDR Big Band, Köln Big Band en het VARA Dansorkest. In 1985 neemt hij samen met Karin Bloemen en Astrid März deel aan het Knokke Festival. Na 1994 legt hij zich ook steeds meer toe op produceren, componeren en arrangeren voor artiesten als Ruth Jacott, Paul de Leeuw, Henk Westbroek, Rob de Nijs, Judith en Timeless. In 2010 maakt hij een jazztheatertoer met Toon Roos, Karel Boehlee, Hein van de Geyn en Joost van Schaik.

Kijk en luister

Bekijk hier de foto’s op Facebook

Er zal tijdens het concert geen pauze zijn; de band speelt een uitgebreide set van 75 minuten.