The Preachermen – Preaching out loud

Datum/Tijd
zondag 18 juli 2021
15:00 - 17:15

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze drie topmuzikanten uit de Nederlandse jazz scene delen de liefde voor de klassieke hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60.

In 2019 wonnen zij met hun album “Blue” de Edison Publieksprijs in de categorie ‘beste jazz/world’ album.

Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend. Als The Preacher Men gaan ze terug naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine, de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Een diepgroovend Hammond orgel, een scheurende saxofoon en back beats waar je niet bij kan stilzitten. Dit wordt een heerlijk feestje!

www.preachermen.nl

Bezetting

  • Efraim Trujillo – Saxofoons
  • Rob Mostert – Hammond B3
  • Chris Strik – Drums

Kaartverkoop

De online verkoop stopt bij opening van de zaal om 14.30 uur. Wanneer u de kaarten aan de zaal koopt betaalt u een meerprijs van €2,00 ten opzichte van de prijs op de website.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis (zonder ticket) naar binnen.
Koop hier uw tickets en betaal met IDEAL:

Ga naar uw bestelling voor de betaling

Kijk hier voor de voorwaarden van de kortingsactie voor leden van de Bibliotheek Deventer

Kijk en luister

Over de artiesten

Rob Mostert (1965) is een van Nederlands beste Hammond spelers, een echte purist die de voetpedalen blootsvoets bespeelt. Op vroege leeftijd kwam hij in aanraking met de soul jazz van Jimmy Smith en viel hij voor het geluid van het Hammond. Na afstuderen aan het Conservatorium speelde Rob in verschillende bands en ontwikkelde hij zich tot een gepassioneerde Hammond artiest.

Efraïm Trujillo (1969) speelde op alle belangrijke jazzpodia in binnen en buitenland met ThePloctones, Fra Fra Sound, The Preacher Men, en de New Cool Collective. Hij is sinds 2014 artistiek leider van de Amsterdam Funk Orchestra. Zowel in 2010, 2011 als 2013 was hij genomineerd voor een Edison Award met The Ploctones en de Ob6sions.

Chris Strik (1967) is een veelgevraagde drummer met als sterke punten zijn energie en zijn vermogen om veel verschillende muziekstijlen te spelen. Hij speelde over de hele wereld met vele grote namen maar verlegde zijn werkgebied weer meer naar ons land nadat hij een trotse vader werd.