Taste of Jazz dubbelconcert ‘Avant la Lettre’

Datum/Tijd
zondag 16 september 2018
15:30 - 18:15

Locatie
Bibliotheek Centrum


Ronald Douglas Trio

De Nederlandse crooner Ronald Douglas zit al meer dan 25 jaar in het vak. Begonnen op de clarinet en saxofoon ontdekte hij dat zijn liefde voor het zingen groter was en besloot op 28-jarige leeftijd het roer om te gooien.

Gestudeerd heeft hij in Hilversum aan het conservatorium bij Deborah Brown alwaar hij ook een workshop volgde bij Mark Murphy. In 1993 studeerde hij daar af. Ronald  heeft 5 cd’s gemaakt onder eigen naam en de meest recente, Lotus Blossom heeft in Amerika zeer hoge ogen gescoord en kreeg prachtige kritieken van onder andere John Clayton en Nancy Marano.

Ronald brengt die zondag zijn programma onder de titel ’to life and love’.

Bezetting:

• Ronald Douglas (zang)
• Sebastiaan van Bavel (piano)
• Henk Haverhoek (contrabas)

Henk Haverhoek (1947) heeft met zoveel amerikaanse grootheden gespeeld zoals Dexter Gordon, Frank Rosolino, Ben Webster en Art Taylor en was jaren de vaste bassist van Pia Beck.

Sebastiaan van Bavel is inderdaad ‘de zoon van’. Ronald en Sebastiaan kennen elkaar al sinds de geboorte van Sebastiaan en volgens Ronald is hij “een geweldenaar achter de toetsen… dat wordt genieten”.

Kijk en luister.


Annelore Horn – Getz/Gilberto project

Na de pauze neemt Annelore Horn met haar band Fusco het over met haar Getz / Gilberto project: een programma rondom de Bossa Nova van Stan Getz en Astrud/João Gilberto. Het gelijknamige album uit 1964 is één van de best verkochte jazz-albums ooit. Het betekende de grote doorbraak van zangeres Astrud Gilberto, die twee tracks van het album voor haar rekening nam.
De band speelt een aantal bekende bossa’s en Annelore zal daar omheen vertellen over het ontstaan van de muziek en de muzikanten..

In maart 2018 is de Clip en single Vai Vai Vai gereleased waarna Fusca haar 2e EP zal releasen in mei 2018 als aftrap van het zomerseizoen. Vorige zomers stonden ze al op vele festivals en podia als Swingin’ Groningen, Jazzboz, Zwolle unlimited en in Hedon. Tijdens de olympische spelen in Brazilië waren ze te horen op NPO radio 1.

Bezetting

• Annelore Horn (zang)
• Patrieck Bonnet (saxofoon)
• Sander Eggen (gitaar)
• Matheus Nicolaewsky (bas)
• Meiko Meissner (drums)

Kijk en luister