Roy Hargrove Inspirations

Datum/Tijd
zondag 16 december 2018
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Op 2 november kregen wij te horen van het overlijden op 49 jarige leeftijd van trompettist Roy Hargrove. Daarmee kan deze veelzijdige muzikant zich scharen bij een grote groep van muzikale grootheden die helaas veel te vroeg overleden zijn.

Het nieuws kwam in het bijzonder hard binnen bij onze eigen trompettist Arjan Stam, die Hargrove als persoonlijke held op een voetstuk had staan. Hij zal dan ook in onze december editie van Taste of Jazz een ode brengen aan deze grote artiest.
Arjan studeerde trompet aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, richting lichte muziek. Sindsdien speelt hij in diverse bands als JazzArt Orchestra, Salsa Swoll, Dual City Concert Band en als freelancer in diverse pop-­ en jazzbands. Hij geeft trompetles en is dirigent van Big Band Apeldoorn en de Hanzestad Big Band uit Deventer.

Roy Hargrove had zijn muzikale basis in de hardbop maar maakte graag uitstapjes naar hip-hop, R&B en funk. In de laat tachtiger jaren werkte hij zich razendsnel op tot één van de meest toonaangevende trompettisten in Amerika. Opgegroeid in Texas, ontmoette hij Wynton Marsalis toen deze de highschool bezocht waar Hargrove les had. Onder de indruk van het spel van Roy zorgde Marsalis er voor dat hij in zijn band kon spelen en kwam zijn carrière in een stroomversnelling.

Bezetting:

  • Math Scheffer – piano
  • Arjan stam – trompet / bugel
  • Arjen van El – altsaxofoon
  • Joost Kesselaar – drums
  • Lucien Matheeuwsen – bas