Deborah J. Carter sings The Beatles

Datum/Tijd
zondag 21 oktober 2018
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


In deze editie van ‘Taste of Jazz’ presenteren Deborah J. Carter en haar trio hun eigen jazz versies van bekende songs van The Beatles.

Deborah Carter is geboren in Amerika en groeide op in Hawaii en Japan. Zij toert regelmatig met haar trio en als gastzangeres langs jazzclubs, festivals, TV- en radioshows in Europa en Azië en geeft onderwijl overal waar zij komt masterclasses. Momenteel doceert zij jazz-zang op het Musikene Conservatorium in San Sebastian, Spanje.

Carter neemt haar multiculturele ervaring mee in haar muziek en legt graag dwarsverbanden tussen de verschillende muzikale culturen in de wereld. Zij maakt uitstapjes naar pop, latin en gospel en verbindt deze moeiteloos met haar unieke stijl van zingen.

Op haar heruitgegeven album ‘Daytripper’ (op Dot Time New Records, NY, USA) is te horen hoe zij dat doet. Deborah weet hierin met een fascinerende neiging tot vrijheid, sieraden te maken van de liedjes die bijna iedereen wel kent van de Beatles. Frits Lagerwerff schreef: “Met haar interpretatie van Lennon-McCartney composities verklaart Deborah op evidente wijze het verschil tussen jazz en pop. Met gevoel voor improvisatie, variatie en swing, met een superieur vloeiende frasering brengt zij spanning terug, in liedjes die deel uitmaken van de soundtrack van haar leven. Met een fascinerende neiging tot vrijheid bereidt zij, in persoonlijke versies, een bruisende cocktail uit contrasten.”

Bezetting

Deborah Carter – vocals
Mark Zandveld – bass
Sebastiaan van Bavel – piano
Jurjen Bakker – drums