A Jazz Tribute to ABBA

Datum/Tijd
zondag 21 april 2019
15:30 - 17:45

Locatie
Bibliotheek Centrum


Deze zondag brengt zangeres Judith Nijland met haar band een ode aan de tijdloze muziek van ABBA. Waterloo, Dancing Queen of I have dream. Bekend en soms zelfs wat te vaak gehoord. Maar Waterloo als jazzballad? Of Money, Money, Money in swing?

Jazz-zangeres Judith Nijland durfde het aan en deed samen met haar band een greep in het enorme repertoire van de Zweedse groep. De liedjes blijven overeind, maar jazz neemt het over.

Judith Nijland studeerde jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels vijf cd’s op haar naam staan. Haar stemgeluid wordt vaak met dat van Karen Carpenter vergeleken. Ze toerde de afgelopen jaren door heel Europa, Thailand, Australië, Indonesië en Japan. En samen met haar steengoede muzikanten maakt ze van ieder optreden iets unieks dat je niet wilt missen.

 

Bassist Pieter Althuis is in 2000 afgestudeerd aan het Artez conservatorium en heeft sindsdien in vele formaties gespeeld en onder andere gewerkt met Trijntje Oosterhuis, Denise Janna en Deborah J. Carter. Momenteel maakt hij deel uit van DejaVu, Pinar Donmez, Shebop en natuurlijk het Judith Nijland Trio.

 

Pianist Tico Pierhagen kent u nog van het verpletterende concert dat hij in februari gaf bij Taste of Jazz met zijn band. Wij zijn heel blij om hem zo snel weer te zien.

Bezetting

Judith Nijland- zang
Tico Pierhagen – piano
Pieter Althuis – contrabas
Arie den Boer – drums