Taste of Jazz met Anne Chris

Datum/Tijd
zondag 21 april 2024
15:30 - 17:30

Locatie
Deventer Schouwburg


Deze editie van Taste of Jazz viert zangeres Anne Chris haar 20-jarig jubileum getiteld ‘Together’.

Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam (2003) werd zangeres Anne Chris gevraagd om op te treden tijdens het North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling en volgden optredens op gerenommeerde podia als het Binhuis en het Concertgebouw in Amsterdam.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het debuut-album (‘Tomorrow is today’ 2004) van zangeres/componist Anne Chris uitkwam. Sinds haar debuut heeft ze in totaal vijf albums uitgebracht onder eigen naam, waarvan het laatste album ‘Together’ uitkwam in 2023.
Anne Chris viert haar jubileum met een tournee waarin zij eigen repertoire laat horen en jazz- en soul standards die haar de afgelopen jaren het meest geïnspireerd hebben.

Recensies

‘Het zijn stuk voor stuk fraaie, goed in het gehoor liggende liedjes, die hoorbaar met veel
vakmanschap en aandacht zijn opgebouwd. Wat teksten betreft behoort Anne tot het slag
tekstschrijvers, die in staat zijn om kleine verhaaltjes te vertellen en die te verpakken in een mooie
muzikale omlijsting.’Together’ is wederom een prachtig album van deze geweldige Nederlandse
zangeres en haar begeleiders. Een aanrader.’ (Maxazine)

Anne Chris

Foto van Carla Schoo

‘Toen zangeres Anne Chris in 2003 haar master behaalde aan het Amsterdamse conservatorium kon ze niet bevroeden dat ze vier jaar later met Youp van ‘t Hek in Carré zou staan. Nu is ze toe aan haar vijfde album, een set van veertien stukken die van een veelzijdig palet getuigen. Daarvan heeft ze er elf zelf geschreven, andere zijn van Stevie Wonder, Prince en Fred Hersch. En ze kan echt swingen, dat horen we in een stuk als More Coffee…’ (Jazzism)

Bezetting

  • Anne Chris – zang
  • Daan Herweg – piano
  • Kasper Kalf – bas
  • Efraim Schulz – Wackerbarth-drums

Kaartverkoop

De online verkoop stopt bij opening van de kassa. Wanneer u de kaarten aan de kassa koopt betaalt u een meerprijs van €2,00 ten opzichte van de prijs op de website.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, maar wij vragen u wel hieronder een (gratis) kaart voor hen te bestellen.


Ga naar uw bestelling voor de betaling