RED featuring Ellister van der Molen en Mo van der Does

Datum/Tijd
zondag 18 november 2018
15:30 - 17:30

Locatie
Bibliotheek Centrum


Op zondag 18 november presenteert Taste of Jazz de soulful en swingende muziek van RED.

RED is een nieuwe band met twee gevestigde muzikanten en twee aanstormende talenten. Hun sound is stuwend, aanstekelijk en energiek, met quirky composities die recht doen aan de rijke hardbop-traditie. Soulvolle jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet / tenorsax combinatie en Amerikaans swingende drums.

In de frontlinie staan trompettiste Ellister van der Molen en de getalenteerde Deventenaar Mo van der Does. Organist Bob Wijnen vormt samen met drummer Wouter Kühne de motor van deze stomende band. Alle muzikanten mogen indrukwekkende solocarrières hebben, de meerwaarde zit hem in het team dat een geoliede samenwerking laat zien.

RED’s debuut CD ‘Ahooo!’ ontving in Jazzism een recensie met maar liefst vier-en-een-halve ster!

Bezetting

Ellister van der Molen – trompet en flugelhorn
Mo van der Does – altsax
Bob Wijnen – orgel
Wouter Kühne – drums

Deventenaar Mo van der Does vervangt bij dit concert de in New York studerende generatiegenoot en even groot talent Gideon Tazelaar. Op zijn zeventiende won hij al het Prinses Christina Concours met zijn band ‘The Jazz Commotion’ en speelde twee jaar later met het ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ op North Sea Jazz. Momenteel toert hij met het Nationaal Jeugd Orkest langs de grote festivals en podia in het land en is in dat orkest zelfs gekozen als de lead speler op altsaxofoon.

Trompettste Ellister van der Molen speelt inmiddels over de hele wereld in verschillende samenstellingen. Rond haar 12de jaar begonnen met klassieke muziek ontdekte ze dat jazzmuziek haar echte passie had en doorliep ze het conservatorium in Den Haag. Na haar opleiding speelde ze onder meer als soliste bij het Rein de Graaff trio, het NJJO en bij het Dublin Jazz Orchestra. Sinds kort ontwikkelt zij zich verder op het terrein van bandleider, componist en arrangeur.

Pianist/organist Bob Wijnen legt graag avontuur en hartstocht in zijn muziek en brengt dat tot uiting in projecten als Equinox, Triplicate en natuurlijk RED. Na uitstapjes die hij met zijn projecten over de hele wereld maakte, vond hij het tijd worden voor een nieuwe stap in zijn carrière als bandleider in zijn nieuwste project ‘NYC Unforseen’ waarin hij samenwerkt met Peter Bernstein, Dezron Douglas en Billy Drummond.

Kijk en luister