Teus Nobel: After Hours

Datum/Tijd
zondag 1 oktober 2023
15:00 - 17:00

Locatie
De Gasfabriek Deventer


Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award – Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op.

In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

De bezetting waarmee deze trompettist op 8 oktober naar Deventer komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Let op: dit concert begint een half uur eerder dan u gewend bent.

Het concert vindt – als de temperatuur het toelaat – plaats op de sfeervolle overdekte buitenlocatie van de Gasfabriek in Deventer. Bij minder weer zal het verplaatst worden naar de naastgelegen Generatorzaal van de Gasfabriek.

Kijk en luister

Bezetting

  • Teus Nobel – trompet
  • Tim Langedijk – gitaar
  • Thomas Pol – contrabas