Taste of Jazz met Maria Mendes

Datum/Tijd
zondag 17 september 2017
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Als niemand minder dan Quincy Jones een muzikant in zijn hart sluit, dan weet je dat het goed zit. ‘I see a promissing shining future for this young talented singer’ zei hij over de Portugese zangeres Maria Mendes.
Op zondag 17 september komt zij haar naar Deventer voor het openingsconcert van een nieuw Taste of Jazz seizoen.

De laatste jaren waren als een achtbaan voor Maria Mendes. Ze maakte een succestour door Amerika met onder andere een optreden in de prestigieuze Blue Note Jazz Club (NY), bracht een nieuw album uit en trad op van Lissabon tot Parijs en van Amsterdam tot Rio de Janeiro. De van oorsprong Portugese Mendes studeerde onder meer in New York en Rotterdam.
Op haar recente CD Innocentia komen al haar achtergronden samen: klassieke muziek, jazz, fado en latin.

Met ‘Innocentia’ maakte Maria Mendes een album over kwetsbaarheid, onschuld, nostalgie en hoop. Ze werkte daarbij samen met componist Martin Fondse, schreef zelf nummers en koos bijzondere covers. Zo zingt ze een heel eigen versie van Stings ‘Fragile’ een ook van Villa Lobos het klassiek masterpiece ‘Bachianas Brasileiras N.5’. Een hoogtepunt volgens JazzNu is ‘Smile’, uit de Chaplin-film Modern Times: ‘Lenig en overtuigend, slechts begeleid door de piano, geeft zij een visitekaartje af’.


Maria Mendez wordt begeleid door:

  • Karel Boehlee (piano)
  • Jasper Somsen (bas)
  • Marcel Serierse (drums)
  • Steven Kamperman (Klarinet)


Kijk en luister