Seizoensafsluiting: A Big Jazz Party

Datum/Tijd
zondag 23 april 2017
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Taste of Jazz sluit het seizoen af met een daverend slotconcert.

Dit concert is een knipoog naar de legendarische Jazz at the Philharmonic of JATP (1944–1983) concerten. Deze concerten werden in Amerika, Canada en Europa gegeven door een steeds wisselende groep muzikanten. Bij deze concerten jammen de muzikanten in verschillende combinaties en dagen elkaar uit tot het nemen van muzikale risico’s.

Voor dit concert hebben wij weer een fantastische line-up voor u samengesteld:

  • Hans Kwakkernaat – piano
  • Bert Pfeiffer – trombone
  • Erik Robaard – contra bas
  • Joost Kesselaar – drums
  • Arjan Stam – trompet / bugel
  • Arjen van El – saxofoons

Hans Kwakkernaat behoort al jaren tot het beste wat Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle grote jazzfestivals, en tourde door de Verenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid Amerika. Hij speelde samen met nationale en internationale artiesten als Bobby Durham (een van de grote drummers van het Oscar Peterson Trio), James Moody en Bob Mintzer.

Bert Pfeiffer studeerde trombone aan het conservatorium van Zwolle. Na het afronden van zijn studie in 1990 tourde hij ongeveer 10 jaar lang met het Glenn Miller Orchestra door Europa. Na deze tien leuke jaren vond hij het welletjes en sindsdien is hij actief als freelance musicus. Hij speelt in het Metropool orkest en talrijke big bands en deed mee aan cd-projecten van onder meer Karin Bloemen, Lee Towers en Frans Bauer.

Erik Robaard studeerde bas aan het Hilversums Conservatorium. Hij speelde o.a. met Denise Jannah, Thijs van Leer en Michiel Borstlap en werkte mee aan diverse cd-opnames voor artiesten als Milly Scott en Brigitte Kaandorp. De laatste jaren toert hij o.a. met het Deep River Quartet in binnen- en buitenland

Joost Kesselaar is momenteel een van de meestgevraagde drummers in de Nederlandse Jazzscene. Voorheen studeerde hij in Los Angeles en New York. Hij won met diverse bands groteJazzprijzen waaronder de European Jazzcontest. Joost trad ondermeer op met Toon Roos, Clark Terry en Benny Bailey.

Joost Kesselaar


Hans Kwakkernaat


Erik Robaard


Bert Pfeiffer