Taste of Jazz met Richie Reichgelt

Datum/Tijd
zondag 15 oktober 2017
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Herkenbaar aan zijn favoriete 1951 Gibson gitaar is Richie Reichgelt een graag geziene gitarist in verschillende genres van Jazz, Pop tot aan Braziliaanse muziek. In elke performance wordt de luisteraar meegenomen door de combinatie van zijn aantrekkelijke natuurlijke sound en zijn sterke gevoel voor ritme. Richie heeft gespeeld op vele nationale en internationale podia en heeft in 2014 zijn Master Jazz-gitaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaald.

Voor dit concert komt Richie met een bezetting die hij zelf heeft samengesteld.

Bezetting:

Richie Reichgelt – Gitaar
Timothy Banchet – Piano
Alessandro Fongaro – Contrabas
Niek de Bruijn – Drums

Pianist Timothy Banchet kent u misschien nog van het concert van maart dit jaar waarbij hij de drie grommende bariton saxofoons op een weergaloze manier begeleidde op onze eigen Kawai concertpiano.

Ook drummer Niek de Bruijn heeft u al eerder aan het werk kunnen zien bij Taste of Jazz, onder andere bij het concert van Stephanie Francke. Hij is een veelgevraagde drummer en speelt onder andere met Kim Hoorweg, Anton Goudsmit, Bart Wirtz en de Houdini’s.

De eerder aangekondigde bassist Steven Willem Zwanink wordt vervangen door Alessandro Fongaro. Deze van oorsprong Italiaanse muzikant woont al weer enige tijd in Nederland waar hij in 2014 met de hoogst mogelijke beoordeling afstudeerde aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hij haalde zijn master bij het Amsterdamse conservatorium. Met zijn quintet won hij in 2014 de “Erasmus Jazz Prijs”. Daarnaast is Allesandro actief in de Nederlands jazz scene en speelt hij met bekende muzikanten als Jasper Blom, Mark Schilders, Reinier Baas, Koen Schalkwijk en Stephanie Francke.