Jubileumconcert: Remembering Rita Reys met Peter Beets Trio en Fay Claassen

Datum/Tijd
zondag 18 maart 2018
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Vijftig keer mooie jazz in de Fermerie vieren we graag met u samen.

Voor dit speciale concert hebben wij wij een bijzondere pianist uitgenodigd om met zijn trio Nederlands beste jazz zangeres sinds Rita Reys te begeleiden tijdens ons jubileumconcert.

Met heel veel plezier kunnen wij aankondigen dat op zondag 18 maart het Peter Beets Trio met Fay Claassen zal optreden in de Fermerie bij Taste of Jazz!

Zij zullen die middag een eerbetoon brengen aan de Europese ‘first lady of jazz’ met het programma ‘Remembering Rita Reys’.

Fay Claassen: Is een alleskunner. Nam eigen albums op met Kenny Werner, Toots Thielemans en Mike Stern. Werd door Bob Brookmeyer en de WDR Big Band gevraagd om met hen cds op te nemen. Ontving een Edison en een Gouden Plaat, was gastsolist bij grote jazz-orkesten. Trad niet alleen Europa op maar ook in Japan, China en de V.S. Gaat in 17/18 in het Nederlands zingen en dit jaar van sep tm dec Brahms en Chopin met o.a. Ivo Janssen.
www.fayclaassen.com en www.amazingmusic.nl

Peter Beets: speelde met de echt allergrootsten uit de jazzwereld, in duo met Chick Corea, met Wynton Marsalis, Toots Thielemans. Hij maakte cd’s met Jeff Hamilton en Ronnie Cuber en ontving de Martial Solal Award, eerde Oscar Peterson met een succesvol album en verdiepte zich in de muziek van Chopin waarmee diverse projecten realiseerde. Gedurende haar laatste 12 jaar was hij vaste begeleider van Rita Reys. Is in de V.S. een veelgevraagde pianist.

Ruud Jacobs: vanaf het begin van zijn muzikale loopbaan maakte deze Nederlandse bas-legende deel uit van het Trio Pim Jacobs. Daarnaast speelde hij met de allergrootste jazzmusici zoals Stan Getz, Sonny Rollins, Sarah Vaughan, Kenny Clarke, Bud Powell, Bill Evans, Gerry Mulligan en Johnny Griffin. Meer dan zestig jaar vertegenwoordigde hij de muzikale legacy van Rita Reys. Hij was ook een veelgevraagd producer bij diverse grote audio maatschappijen.

Martijn van Iterson is als gitarist winnaar van de prestigieuze ‘Bird Award’ en één van de meest gevraagde en gelauwerde solisten van Nederland. Martijn is vast lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Daarnaast van diverse andere jazz ensembles. Hij speelde o.a. met Jim Hall, Lee Konitz en Randy Brecker en begeleidde jarenlang Rita Reys. Zijn nieuwste album is van weergaloze klasse. De titel van deze sublieme cd is ‘Swarms’.


Kaartverkoop

De online kassa sluit op de dag van het concert om 14.45 uur; vanaf dat moment worden de eventueel nog beschikbare kaarten aan de kassa van de zaal verkocht.

Koop hier uw tickets en betaal veilig met IDEAL:

Soort Ticket Prijs Aantal Bestelling
Entree voor Volwassenen: Peter Beets Trio / Fay Claassen 18/3 € 17,50
Voeg toe aan bestelling

Ga naar uw bestelling voor de betaling

Comments are closed.