The Preacher Men – Preaching Out Loud.

Datum/Tijd
zondag 18 februari 2018
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


The Preacher Men is hét nieuwe Hammond trio bestaande uit Efraim Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik.

Deze drie topmuzikanten uit de Nederlandse jazz scene delen de liefde voor de klassieke hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60.

Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend. Als The Preacher Men gaan ze terug naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine, de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Een diepgroovend Hammond orgel, een scheurende saxofoon en back beats waar je niet bij kan stilzitten!

www.preachermen.nl

Bezetting

  • Efraim Trujillo – Saxofoons
  • Rob Mostert – Hammond B3
  • Chris Strik – Drums

Kijk en luister

Over de artiesten

Rob Mostert (1965) is een van Nederlands beste Hammond spelers, een echte purist die de voetpedalen blootsvoets bespeelt. Op vroege leeftijd kwam hij in aanraking met de soul jazz van Jimmy Smith en viel hij voor het geluid van het Hammond. Na afstuderen aan het Conservatorium speelde Rob in verschillende bands en ontwikkelde hij zich tot een gepassioneerde Hammond artiest.

Efraïm Trujillo (1969) speelde op alle belangrijke jazzpodia in binnen en buitenland met ThePloctones, Fra Fra Sound, The Preacher Men, en de New Cool Collective. Hij is sinds 2014 artistiek leider van de Amsterdam Funk Orchestra. Zowel in 2010, 2011 als 2013 was hij genomineerd voor een Edison Award met The Ploctones en de Ob6sions.