John Engels & Guests

Datum/Tijd
zondag 15 april 2018
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Al 65 jaar zit John Engels ‘in het vak’ en nog steeds speelt hij onvermoeibaar op zijn drums en is hij nog wekelijks te zien op de Nederlandse podia. Om deze mijlpaal te vieren, heeft het John behaagd om door het land te trekken om daar te spelen met lokale muzikanten en zo samen met u dit feest te vieren.

In oktober 2016 was John Engels al te gast in de Fermerie waar hij een memorabel concert verzorgde met het Jan van Duikeren quartet. En hij beloofde terug te komen. In april speelt John met een keur van lokale muzikanten in sextet bezetting. Deze seizoensafsluiting mag u niet missen!

De inmiddels 82 jaar oude drummer is ondanks zijn hoge leeftijd zeer actief in de Nederlandse jazz-scene en treedt nog regelmatig op. In zijn 60 jaar lange carrière speelde hij onder meer met Stan Getz, Clifford Brown, Ben Webster en Chet Baker. Hij kreeg in 1985 een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival, de Boy Edgar Prijs in1989 en kreeg zes Edisons voor zijn platen.

Voor de line-up hebben wij naast onze eigen Arjen van El en Arjan Stam het sextet kunnen aanvullen met drie fantastische muzikanten.

Bezetting:

  • John Engels – Drums
  • Math Scheffer – Piano
  • Raymond Nijenhuis – gitaar
  • Ruud Ouwehand – contrabas
  • Arjan Stam – trompet
  • Arjen van El – saxofoon

Ruud Ouwehand (Amsterdam, 1958) is jazz contrabassist, docent, muziekprogrammeur en componist. Hij doceert op het conservatorium Amsterdam en aan de ‘University of the Arts’ in Bremen Duitsland. Ouwehand is een veelgevraagd sessiemuzikant en kan terugkijken op een imposante internationale carrière waarin hij met veel groten op het podium mocht staan. Neergestreken in Enschede is hij hoofdprogrammeur van het lokale podium ‘de Tor’ waarvoor jij werd onderscheiden met de ‘Gouden Tor’.