Jan van Duikeren Quartet featuring John Engels

Datum/Tijd
zondag 16 oktober 2016
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Jan van Duikeren’s JvD 4: Dear John.

Het zat er al jaren aan te komen, een samenwerking tussen één van Nederlands allerbeste trompettisten Jan van Duikeren en 80-jarige drumlegende John Engels, maar een daverend concert van de heren samen in 2014 was voor Van Duikeren de aanleiding om vanaf die dag tussen alle tournees door elke vrije minuut   aan het realiseren van de cd te besteden.

Van Duikeren: Het gebeurt niet vaak dat ik iemand tegen kom waarmee ik zoveel muzikale en persoonlijke raakvlakken heb als met John, vandaar dat ik meteen een plaat met hem wilde maken. Ik heb een aantal stukken voor hem geschreven, aangevuld met composities die hij zelf graag wilde opnemen en we zijn in de kelder van zijn huis gaan oefenen met de mensen met wie we dit graag wilden doen: pianist  Karel Boehlee en bassist Aram Kersbergen, die een geweldig ritme tandem met John bleek te vormen.

Jan_en_john_quartet15zww

Het resulteerde in de prachtige plaat ‘Dear John” (Challenge Records) en een aantal spraakmakende optredens op het Tokyo Jazz Festival en het Hiroshima Art Museum in Japan.  Van Duikeren: Het was ongelofelijk: Zodra ze in Japan hoorden dat we iets samen gingen doen werden we al uitgenodigd om op het Tokyo Jazz festival te komen spelen, de plaat was er nog niet eens! Het was er geweldig.  En ik ben ongelofelijk blij met de plaat, hij is beter geworden dan ik gehoopt had en staat voor alles wat we willen zijn: Een knetter hard swingend collectief met alleen maar goede energie.

Bezetting

  • Jan van Duikeren – trompet
  • Karel Boehlee – piano
  • Aram Kersbergen – contrabas
  • John Engels – drums
  • Foto’s: Frank Hanswijk