Taste of Jazz jubileumeditie met Mete Erker trio, Lizzy Ossevoort

Datum/Tijd
zondag 16 maart 2014
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Taste of Jazz viert het twee-jarig bestaan met een dubbelconcert. Na de pauze zal het Mete Erker Trio voor u optreden. In het voorprogramma kunnen we met veel genoegen het talentvolle duo Lizzy Ossevoort en Stefan Bos aankondigen.

Mete Erker

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland.

Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren 60.

Mete was de afgelopen 20 jaar te horen samen met grootheden uit de Nederlandse scene: van Martin Fondse tot Jesse van Ruller, van Conny Janssen tot Orkater, van New Cool Collective tot Beef.

Daarnaast speelde hij met internationale sterren als Peter Erskine en David Liebman, Senegalese meesterdrummer Dudu Ndiaye Rose en Zuid-Afrikaanse tenorlegende Winston Mankunku.

Mete is mede drijvende kracht achter Estafest!, Duo Erker&van Vliet en het Artvark Saxophone Quartet.

Bezetting Mete Erker Trio

  • Mete Erker – saxofoon
  • Johan Plomp – contrabas
  • Makki van Engelen – drums

http://www.mete.nl

Lizzy Ossevoort en Stefan Bos

In het voorjaar van 2012 kwamen ze elkaar voor het eerst tegen tijdens een muziekproject op het Isalacollege in Silvolde.

Lizzy (uit Halle) en Stefan (uit Gaanderen) deelden daar hun muzikale voorkeur: JAZZ!

Er werd afgesproken samen nog eens te gaan repeteren en dat leidde tot een muzikale klik tussen de nu 17 jarige zangeres en de, ook 17 jarige,  jazzpianist.

Lizzy&Stefan_3Beiden hebben inmiddels hun weg gevonden naar het conservatorium. Lizzy startte in augustus 2012 aan het conservatorium ARTEZ in Arnhem en Stefan maakt al voor het zesde achtereenvolgende jaar uit van het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Eén van de muzikale hoogtepunten van de samenwerking van het talentvolle duo was de deelname aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2013 in Zwolle. Lizzy bereikte daar, met Stefan op piano als begeleider, in een zeer sterk deelnemersveld de eervolle tweede plaats.

Stefan en Lizzy spelen niet alleen samen, maar maken tussendoor links en rechts diverse muzikale uitstapjes. Zo speelde Stefan met zijn toenmalige kwartet Oosterdok 4 op het North Sea Jazz Festival 2013 en speelde als solist in Zürich op uitnodiging van de Nederlandse Consul.

In januari waren Lizzy en Stefan nog op TV te zien in het programma Business Class. Zie de volgende link: www.youtube.com/watch?v=EeLDLMj6h3k