Taste of Jazz met Sjoerd Dijkhuizen

Datum/Tijd
zondag 16 februari 2014
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


“A Swinging Affair”

Onder deze titel speelt het Sjoerd Dijkhuizen kwartet de muziek van Dexter Gordon en Johnny Griffin.

Sjoerd Dijkhuizen – saxofoon

Martijn van Iterson – gitaar

Marius Beets – contrabas

Gijs Dijkhuizen -drums

 

Sjoerd Dijkhuizen Kwartet:

Een jazzkwartet met een jazzgeluid van alle tijden. Zo zou je het Sjoerd Dijkhuizen Quartet kunnen bestempelen. Vier musici, die inmiddels tot de Grote Jongens in de Nederlandse jazzscene behoren, spelen jazz die niet meedoet met modes of trends, maar hardbop verklankt met het gevoel van nu.

Wie de verzameling recensies inkijkt die er over de diverse concerten van Sjoerd Dijkhuizen – als solist in kleine bezettingen of in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw – geschreven zijn, komt het steeds weer tegen: het smullen van zijn toon waarin de grote tenoristen van weleer doorklinken; die ruimhartige klank, het zoeken naar nieuwe, lyrische melodieën binnen de melodie, dat strelende vibrato aan de staart van de noten in een ballad; geen ‘bulshitter’, geen kunstjesmaker, maar een oprecht jazzmusicus, wiens hart in zijn hoorn klopt. Recht-door-zee, levend klassiek. Sjoerd heeft inmiddels met tal van nationale en internationale namen, onder wie Johnny Griffin, Chris Potter, Ronnie Cuber, Alvin Jones, Deborah Brown & Georgie Fame het podium gedeeld.

Ook de namen van de overige kwartetleden liegen er niet om. Gitarist Martijn van Iterson (Bird Award winnaar NSJF 2004) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Bassist Marius Beets die in talloze bands bewees steeds die onmisbare muzikale steunpilaar te zijn en die bovendien opvallend knap werk levert als componist-arrangeur. Drummer Gijs Dijkhuizen, veelzijdig en inventief als begeleider en solist en iemand die je achter zijn drumset kan zíen genieten wanneer hij de band op de rails van het ritme zet.