Taste of Jazz ‘At the Movies’

Datum/Tijd
zondag 18 december 2016
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Deze editie van Taste of Jazz staat in het teken van de film. Films waar de jazzmuziek een hoofdrol speelt, om precies te zijn.

Het wordt die zondag een afwisselende middag waarbij verschillende jazz-stijlen langs zullen komen. Op het programma staan stukken uit bekende jazzfilms als Round Midnight (soundtrack door Herbie Hancock), Bird (film van Cint Eastwood over het leven van Charlie Parker), Ascensuur pour l’eachafaud (soundtrack door Miles Davis) en Mo Better Blues van Spike Lee.

wimdevriespromo1_uitsnedeSpeciale gast die zondag is drummer Wim de Vries. Wim is niet zo maar een drummer; volgens een poll in de slagwerkkrant zou hij de beste drummer van de Benelux zijn. Hij was al actief in zijn eigen trio toen hij nog studeerde aan het conservatorium te Arnhem. In de periode daarna toerde hij met verschillende bands als ‘Oostenwind’, ‘JazzFactor’ en met de beroemde bigband van Glenn Miller. Toen was al duidelijk dat Wim een uitzonderlijk getalenteerde drummer was en kreeg hij de gelegenheid clinics te verzorgen voor Sonor en Paiste.

Tegenwoordig is Wim een veelgevraagde gast op drumfestivals en verzorgt hij samen met drummer René Creemers onder de naam ‘Drumbassadors’ clinics en concerten over de hele wereld. Hij speelde daar onder meer met drummers als Steve Gadd, Virgil Donati, Steve Smith en Will Kennedy.

Het quintet bestaat verder nog uit de volgende muzikanten:

  • Arjen van El – saxofoon
  • Arjan Stam – trompet, bugel
  • Christoph Mac-Carty – piano
  • Bart Tarenskeen – contrabas