Ewout Dercksen’s Big Fish featuring Vincent Veneman

Datum/Tijd
zondag 21 december 2014
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Ewout Dercksen’s Bigfish is een band die is in ontstaan in 2002 tijden de z.g. jazzjams die de Arnhemse tenorsaxofonist Ewout Dercksen vanaf die tijd leidt in Café De Kroeg in Arnhem.

Het veelvuldig en gedurende lange tijd gezamenlijk spelen tijdens die jazzjams heeft ervoor gezorgd dat de bandleden zeer goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de band inmiddels een eigen geluid heeft ontwikkeld. Een eigen geluid/repertoire dat nu te horen is op de eerste CD “Bigger Fish To Fry” en waarover Tom Beetz in zijn recensie in Jazzflits schrijft:

“De meeste nummers zijn van zijn hand en vaak van uitzonderlijk hoog niveau. Een pakkender nummer dan ‘Bassloop’ met zijn lichte latin-groove is niet vaak geschreven in ons land. Dankzij het goede ritmetrio met Hans Kwakkernaat in een hoofdrol, de sterke composities en de vlekkeloze uitvoering is ‘Bigger Fish To Fry’ een van de aardigste Nederlandse mainstream jazz-cd’s van dit jaar geworden.”

Bezetting

Aanvankelijk als kwartet begonnen is Bigfish een aantal jaren uitgebreid door de komst van trombonist Bert Boeren. Met zijn komst was Bigfish compleet en dat is de reden waarom er nu (pas) een CD is uitgebracht. Op de CD Bigger Fish To Fry staan 8 stukken geschreven door de bandleden en 1 bewerking van een Duke Ellington nummer. Bert Boeren wordt vervangen door Vincent Veneman een uitermate virtuoze jonge trombonist die speelde met o.a. Millennium Jazz Orchestra, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Bigfish bestaat uit Ewout Dercksen tenorsaxofoon, Vincent Veneman trombone, Hans Kwakkernaat piano, Jan Flubacher bas en Florian Hoefnagels drums.

Kijk en luister