Capelino: Hot Club de France

Datum/Tijd
zondag 18 januari 2015
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Violist Stéphane Grappelli was in 1993 gastspeler op de tweede cd van de Arnhemse groep Capelino. Een grote eer, omdat Grappelli samen met gitarist Django Reinhardt in de jaren 30 oprichter was van het Quintette du Hot Club de France. De stijl waarin de groep speelde kreeg internationaal veel navolging en draagt nu dezelfde naam: Hot Club de France. Capelino is ontstaan vanuit liefde voor deze muziekstijl.

Hot club de France is een versmelting van zigeunermuziek en jazz. Oorspronkelijk werd de muziek gespeeld door bezettingen met alleen snaarinstrumenten (gitaar, viool en contrabas). Bij Capelino zijn daar tenorsaxofoon en zang aan toegevoegd.

Capelino ontstond midden jaren 80 en speelde daarna 20 jaar zowel nationaal als internationaal op vele jazzfestivals en deed een tournee in Japan. De band speelde twee maal op het North Sea Jazz Festival en bracht drie cd’s uit. Bij het concours van het jazzfestival in Breda, in 1990, won de band zowel de publieksprijs als de juryprijs. Gitarist Jan Martens won de solistenprijs. Capelino ontwikkelde zich tot een band waarin veel eigen stukken werden gespeeld en van bekende jazzstandards geheel eigen arrangementen gemaakt werden.

Op 18 januari vindt, op initiatief van tenorsaxofonist van Capelino en Taste of Jazz programmeur Arjen van El, een bijzondere reünie plaats. Hij kijkt met ontzettend veel plezier terug op de prachtige jaren met deze eigenwijze band en brengt de bandleden graag weer samen. U bent van harte welkom om mee te genieten van deze hereniging!

Bezetting:
Harriët Middelhoek – zang
Arjen van El – tenorsax
Peter van den Bos – viool
Jan Martens – solo gitaar
Evert Martens – slaggitaar
Harm van Sleen – contrabas