Taste of Jazz met A Tribute To Oscar Peterson

Datum/Tijd
zondag 17 november 2013
15:30 - 17:30

Locatie
De Fermerie


Vier stermuzikanten uit de Nederlandse jazz brengen met hun programma “Music of Oscar Peterson” een ode aan de legendarisch trio’s (en ook kwartetbezetting) van Oscar Peterson. Na een tournee door Duitsland en Turkije heeft de groep nu de eer om binnenkort hun debuutalbum op te nemen bij de legendarisch MPS Studio. In deze studio nam Peterson enkele van zijn beste platen op waaronder “Hello Herbie” en de serie “Exclusively for my friends”.

Bezetting:

Hans Kwakkernaat – piano

Hans Kwakkernaat behoort al jaren tot het beste wat de Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle major jazzfestivals, en tourde door deVerenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid Amerika. Velen groten der Jazz speelde al met hem (oa James Moody, Bob Mintzer) en ook een van de drummers van het Oscar Peterson trio, Bobby Durham.

Joost Zoeteman – gitaar

Staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische gitarist Tchavolo Schmitt. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Afgelopen jaar opende hij het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met Nilson Matta en Roni Ben Hur. Meer info over Joost Zoeteman www.joostzoeteman.nl 

Bas Rietmeijer – contrabas

De lijst met namen met wie Bas Rietmeijer niet heeft gespeeld is waarschijnlijk korter dan met wie hij wel heeft gespeeld, die laten we dus maar achterwege. Hij maakte tournees door onder andere Rusland en Vietnam en is ook een veelgevraagd bassist in buurland Duitsland.

Wim de Vries – drums

Met ongelofelijke virtuositeit en creativiteit weet Wim de meest ongelofelijke verhalen uit zijn drumstel te toveren. Als “Drumsbassador”  speelde hij o.a. op het Modern Drummer festival in New York, Montreal Drumfest, Drummer Live London en Sydney Drum Festival.

Meer info http://www.musicofoscarpeterson.com/