Taste of Jazz featuring Stephanie Francke

Datum/Tijd
zondag 15 november 2015
15:30

Locatie
De Fermerie


Op zondag 15 november treedt de Nederlandse saxofoniste Stefanie Francke voor u op met haar begeleidingsband.

Stephanie heeft een dijk van een band samengesteld die genuanceerd en sensitief samenspeelt, grooved en ronkt, die eigen personality toont en met groot gemak de controle houdt over de materie. Wat wil je nog meer? Ik zou zeggen, hij gaat lekker zo”, aldus Eric Vloeimans over het nieuwe album Ripples van Stephanie Francke.

StephanieFrancke_ph-shirt_600Saxofoniste en componiste Stephanie Francke (1989) zet met het uitbrengen van haar tweede cd Ripples haar naam op de jazzkaart. De Rotterdamse met Zeeuwse roots laat zich inspireren door schoonheid.
Francke vestigde in 2013 haar naam als componist en improvisator met haar debuutalbum Florigen, evenals het nieuwe Ripples een plaat vol beeldschone eigen composities. Haar muzikale credo luidt: “Een stuk moet in essentie voldoende eigen zeggingskracht hebben; de solo is daar een aanvulling of toelichting op.
Minder dan door jazzidolen laat Francke zich inspireren door de schoonheid van een melodie. “Ik hou niet zo van hard of grillig of van héél veel,” benadrukt zij, “bij mij draait het om duidelijkheid en transparantie.

Francke, in 2012 winnaar van de Erasmus Jazzprijs (én de publieksprijs), brengt nu op ZenneZ Records haar tweede album uit: Ripples. Met haar kwartet speelde Stephanie al op het North Sea Jazz Festival, in Lantarenvenster, op het International Jazz Festival Middelburg, tijdens Jazz in Duketown en op vele andere podia. Ze stond in de finale van de European Jazz Competition en in 2013 verscheen haar debuut album Florigen.

Het is overduidelijk dat Stephanie zich onderscheidt van haar generatiegenoten. Zij volgt haar eigen muzikale weg. De muziek op dit album heeft een ziel en is eigen mèt gevoel voor traditie. Bevlogen, volwassen, mooi en het swingt!”,

Aldus Ben van den Dungen over Ripples.

Line-up:

  • Stephanie Francke: saxofoons
  • Koen Schalkwijk: piano
  • Guus Bakker: contrabas
  • Niek de Bruijn: drums

Kijk op YouTube