Taste of Jazz met Azul featuring Ana Beck

Datum/Tijd
zondag 17 januari 2016
15:30

Locatie
De Fermerie


featuring Ana Beck, brings the Music of Milton Nascimento

Zes musici, een gezamenlijke voorliefde en een verfrissende blik op de origine van Braziliaanse muziek. Dit bracht de muzikanten van de band Azul in het najaar van 2013 bij elkaar. Centraal staat de muziek van Milton Nascimento. De verschillende disciplines die in deze band samensmelten, brengen een verrassend geluid. Braziliaans meets kamermuziek.

clip_image002De warme stem van Ana Beck blijkt uitstekend bij de omfloerste flugelhorn van Angelo Verploegen en de zwoele tonen van de viool van Jorien Muste te passen. En met de vindingrijke creativiteit van pianist Ed Baatsen, bassist Henk de Ligt en percussionist Michael de Miranda bleek de setting compleet. De klanken van de contrabas in combinatie met de viool geven een bijzondere basis voor de prachtige melodieën van Nascimento. Daarnaast geeft het ritmische samenspel in de uitdagende composities een spannend weerwoord voor de diepgravende solo’s van de flugelhorn en piano.

De singer/songwriter Milton Nascimento wordt beschouwd als één van de iconen uit de Braziliaanse muziek. Geworteld in de samba uit Rio de Janeiro gaan zijn composities vaak in de richting van de moderne jazz. De complexe ritmische structuren, ongewone harmonieën en asymmetrische melodieën zijn kenmerkend voor zijn muziek. Speciaal voor dit project heeft Henk de Ligt composities van Nascimento van een geheel nieuw arrangement voorzien. Dit uiteraard met respect voor het origineel en waarbij het specifieke geluid van het ensemble tot in de uithoeken worden opgezocht.

Azul bestaat uit:

  • Ana Beck – vocals
  • Angelo Verploegen – flugelhorn
  • Jorien Muste – viool
  • Ed Baatsen – piano
  • Henk de Ligt – contrabas
  • Michael de Miranda – percussie

Meer informatie:

YouTube
Facebook